Kome je namijenjen Junglemix junior?

  • Svoj djeci od 3. godine i adolescentima do 14 godina
  • Djeci koja ne konzumiraju određene grupe namirnica (mlijeko i mliječni proizvodi…)
  • Izbirljivoj djeci bez apetita
  • Djeci u jesen i zimu, kada je hrana manje bogata vitaminima i mineralima
junglemix_junior_v6_1
plant-6
hexagon-left
junglemix_junior_v2_1

Brze činjenice o Junglemix Junior napitku

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zato jer je uravnotežena kombinacija kalcija, magnezija i vitamina za potporu razvoja jakih kosti, zuba i mišića kod djece.

Zbog optimalnog omjera kalcija i magnezija koji iznosi 2:1 te visokog udjela oba minerala (čak 30% preporučenog dnevnog unosa kalcija i 32% preporučenog dnevnog unosa magnezija).

Kalcij i magnezij u omjeru 2:1 osiguravaju optimalnu apsorpciju i održavanje ravnotežu oba minerala u tijelu.

Magnezij održava topljivost kalcija i pomaže u njegovu prijenosu kroz stanične membrane. Time se osigurava da se kalcij taloži u kostima umjesto u mekim tkivima (srce, krvne žile).

Za optimalnu iskoristivost kalcija u svim dobnim skupinama, a posebno kod najmlađih u razdoblju rasta, važno je međudjelovanje Ca, Mg i vitamina D3 i K2.

hexagon-right-small
O proizvodu

Kako bi najmlađi zdravo rasli

Napitak Junglemix Junior za rast i razvoj kosti sadrži bioraspoložive minerale kalcij i magnezij u optimalnom omjeru 2:1 za učinkovitu apsorpciju, vitamine D3 i K2 koji međusobnim djelovanjem doprinose boljoj apsorpciji kalcija, a obogaćen je i s 10 dodatnih vitamina za cjelovit učinak.

Odličnog je okusa naranče, bez umjetnih aroma, boja i sladila te pakiran u atraktivnoj interaktivnoj ambalaži.

32453_JungleMix_Junior_Blazinice_Vre_ke_v5
32453-05-n-v1

Međudjelovanje Ca, Mg, D3 i K2

Magnezij i vitamin D3 pomažu tijelu pri učinkovitoj apsorpciji i korištenju kalcija. Magnezij pretvara vitamin D3 u aktivni oblik tako da može pomoći pri apsorpciji kalcij u crijevima.

Magnezij također stimulira hormon kalcitonin, koji održava koštanu strukturu i crpi kalcij iz krvi i mekih tkiva natrag u kost. Vitamin D3 povećava absorpciju kalcija iz crijeva u krvotok, a vitamin K2 osigurava da se kalcij učinkovito distribuira u kostima. Stoga je dovoljna količina oba minerala i vitamina iznimno važna za optimalno iskorištavanje kalcija u svim životnim razdobljima. Posebno kod najmlađih u razdoblju rasta.

Više informacija
Značka najbolje prodajanoDa
PodnaslovDodatak prehrani;prah;vrečice15 x 8g;15 dana redovne upotrebe;rok iskoristivosti 30. 10. 2023
SvojstvaBez umjetnih boja, Vegansko, Bez zaslađivača, Bez laktoze, Bez umjetnih aroma, Bez glutena
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Način upotrebe:

Sadržaj vrećice istresite u čašu, prelijte sa 100 ml vode, promiješajte.

Priporočena dnevna količina je vsebina ene vrečke (8 g). Priporočeno je vsakodnevno uživanje, najmanj 3 mesece.

Priporočen odmerek za otroke: 1 vrečica (8 g) na dan.

Sestavine

Fruktoza, kalcijev laktat, magnezijev citrat, sredstva za reguliranje kiselosti (limunska kiselina, natrijevi karbonati), koncentrirani sok naranče u prahu (maltodekstrin, koncentrirani sok naranče 1,3%), vitamin C (L-askorbinska kiselina), vitamin E (DL-alfa-tokoferil acetat), vitamin A (retinil palmitat, beta-karoten), prirodna aroma naranče u prahu, vitamin D (kolekalciferol), vitamin K (menakinon-MK-7), vitamin B1 (tiamin mononitrat), vitamin B2 (riboflavin), niacin (nikotinamid), pantotenska kiselina (kalcijev D-pantotenat), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), folna kiselina (pteroilmonoglutaminska kiselina), vitamin B12 (cijanokobalamin), tvar protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid.

Na 1 vrećicu = 8 g*

Kalcij

240 mg (30% PDV)

Magnezij

120 mg (32% PDV)

Vitamin D

10 µg 400 IU (200% PDV)

Vitamin K

20 µg (26,7% PDV)

Vitamin C

40 mg (50% PDV)

Vitamin A

400 µg (50% PDV)

Vitamin E

6 mg (50% PDV)

Vitamin B12

0,75 µg (30% PDV)

Folna kislina

100 µg (50% PDV)

Vitamin B6

0,7 mg (50% PDV)

Pantotenska kislina

3 mg (50% PDV)

Niacin

8 mg (50% PDV)

Vitamin B2 (riboflavin)

0,7 mg (50% PDV)

Vitamin B1 (tiamin)

0,55 mg (50% PDV)

Pogosta vprašanja in odgovori
Nedostaje li djeci često kalcija u razdoblju rasta?
Nedostatak kalcija sve je češći problem kod djece u razdoblju rasta. Istraživanje u Sloveniji pokazalo je da čak 79 % predškolske djece ne postiže preporučeni dnevni unos kalcija.1 Najčešće su nedostatku izložene djevojčice, jer u određenom razdoblju rastu dosta brže od dječaka. U procesu odrastanja kosti brzo rastu pa je za pravilan razvoj kostiju potreban veći unos kalcija nego u odraslih.
Koja je uloga kalcija u organizmu?
Kalcij je jedan od najvažnijih minerala u ljudskom tijelu, a posebno je važan u procesu odrastanja jer utječe na rast kostiju i zubi. 99% kalcija se u obliku kalcijevih fosfatnih soli nalazi u kostima i zubima te im daje tvrdoću i strukturu. S druge strane, kalcij u kostima služi kao zaliha kalcija u slučaju da se pojavi nedostatak u tjelesnim tekućinama. Preostalih 1% kalcija nalazi se u krvi, plazmi, izvanstaničnoj tekućini, živcima, srcu, mišićima u obliku kalcijevih iona. U djece je apsorpcija kalcija u tijelo 50-60%, ali kad se rast zaustavi, taj broj pada na 25%. Ako u tijelu nedostaje kalcija, apsorpcija se ponovno povećava. Apsorpcija se također može povećati uz pomoć vitamina D.
Koja je uloga magnezija u organizmu?
Bilo bi teško pronaći proces u koji magnezij nije uključen barem neizravno, jer služi kao strukturni dio (proteina, nukleinskih kiselina) kostiju i zuba. Naše tijelo nema sposobnost samostalnog stvaranja magnezija pa ga unosimo prehranom. Djeca i adolescenti ne dobivaju dovoljno magnezija zbog hrane siromašne magnezijem, ubrzanog načina života i neredovite prehrane. Nedostatak magnezija možete prepoznati po sljedećim znakovima: grčevi u mišićima, stalni umor, nedostatak motivacije za rad i učenje, buđenje noću, loše raspoloženje i razdražljivost, trzanje očiju.
Kakav učinak ima Junglemix junior napitak?
Junglemix napitak je uravnotežena kombinacija kalcija, magnezija i vitamina za potporu razvoja jakih kosti, zuba i mišića. Kalcij i vitamin D potrebni su za normalan rast i razvoj kosti u djece. Kalcij je potreban za održavanje zdravih kostiju i zuba. Magnezij doprinosi održavanju normalnih kosti i zubs, smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnoj psihološkoj funkciji. Magnezij i kalcij doprinose normalnoj funkciji mišića. Vitamin D pridonosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava djece i doprinosi normalnoj razini kalcija u krvi. Vitamin K doprinosi održavanju normalnih kostiju. Vitamini C, E i riboflavin doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Vitamin A doprinosi normalnom metabolizmu željeza, održavanju normalnog vida i normalnoj funkciji imunološkog sustava. Vitamini B12 i B6 doprinose normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica. Tiamin doprinosi normalnoj funkciji srca. Niacin doprinosi održavanju normalnih sluznica.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:JUNGLEMIX JUNIOR
Vaša ocjena

69

godine tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
JUNGLEMIX JUNIOR
Dodatak prehrani prah vrečice15 x 8g 15 dana redovne upotrebe rok iskoristivosti 30. 10. 2023
  • Okusan napitak za rast i razvoj kosti s kalcijem, magnezijem i vitaminima
  • Sadrži bioraspoložive minerale kalcija i magnezija
  • Kalcij i magnezij su u optimalnom omjeru 2:1 za učinkovitu apsorpciju
HRV-5-procent-off-1290x1032px
Možda bi vas zanimalo i