Kome su namijenjene BetaGlukan kapsule?

  • Odraslima i adolescentima od 14. godine za dugotrajno vježbanje imunološkog sustava
  • Svima s oslabljenim imunološkim sustavom
  • Svima koji zbog bolesti puno izbivaju s posla
  • Sportašima s redovitim fizičkim aktivnostima
  • Opterećenim osobama (stres, zahtjevan posao, puno obveza ...)
32412-01-nbhst-v1
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Brze činjenice o BetaGlukan kapsulama

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Beta-glukane naše tijelo percipira kao strane molekule, zbog kojeg je u stalnoj pripravnosti i brže reagira na moguću infekciju. Beta-glukani su kao cjepivo, koji stimulira imunološki sustav.

Beta-glukani su prirodne molekule sastavljene od lanaca glukoznih jedinica. Nalazimo ih u gljivama, bakterijama, algama, žitaricama. Dokazano je da beta-glukani pozitivno utječu na imunološki sustav.

Ne. Wellmune® jedan je od najistraženijih beta-glukana, podržan brojnim kliničkim studijama. Sadrži visoko pročišćene beta-(1,3/1,6)-D-glukane, dobivene iz staničnih stjenki kvaščevih gljivica.

Beta-glukane tijelo percipira kao strane molekule, što dovodi do stalne budnosti imunološkog sustava. Aktivirane stanice imunološkog sustava brže reagiraju na infekciju, prema principu cjepiva.

Jesu. Zato što su bez šećera i umjetnih zaslađivača.

Zato jer oba dugoročno podržavaju funkcioniranje imunološkog sustava.

hexagon-right-small
O proizvodu

Patentirani beta-glukani Wellmune®, s dodanim vitaminima i mineralima

Beta-glukani su prirodne molekule sastavljene od dugih i razgranatih lanaca međusobno povezanih glukoznih jedinica. Nalazimo ih u gljivama, bakterijama i algama, a prisutni su i u žitaricama.
Još u 50.godinama prošlog stoljeća znanstvenici su prvi puta otkrili da konzumiranje beta-glukana utječe na imunološki sustav. Kasnije su također utvrdili da nisu svi beta-glukani jednako učinkoviti u tome, već to uglavnom ovisi o njihovoj razgranatosti. Najučinkovitiji su oni koji sadrže pretežno 1,3 i 1,6 glikozidne veze koje se nalaze u beta-glukanima iz gljiva. S druge strane, beta-glukani iz žitarica, koji sadrže pretežno 1,3 i 1,4 glikozidne veze, nemaju takav učinak.
Za učinkovito funkcioniranje također je vrlo važno da su beta-glukani dobro pročišćeni i da ne sadrže ostatke lipida i drugih šećera.

32412-01-nbhst-v1
32412-01-nbhst-v1

Djelovanje po principu cjepiva

Beta-glukane ljudsko tijelo percipira kao strane molekule (prirodno su prisutni u stijenkama algi, gljivica i bakterija), što stimulira imunološki sustav. Specijalizirane stanice u epitelu, odnosno epidermi probavnog trakta vežu beta-glukane i prezentiraju ih stanicama imunološkog sustava.

Time se aktiviraju stanice urođenog imunološkog sustava, što dovodi do stalne spremnosti imunološkog sustava. Tako aktivirane stanice brže reagiraju u slučaju virusne infekcije po principu cjepiva. Na neki način, beta-glukani djeluju kao treneri našeg imunološkog sustava.

Wellmune® jedan je od najistraženijih beta-glukana, podržan brojnim kliničkim studijama. Sadrži visoko pročišćene beta-(1,3/1,6)-D-glukane, a dobiva se iz staničnih stjenki kvaščevih gljivica (Saccharomyces cerevisiae) dovršenim tehnološkim postupkom.


Više informacija
Značka najbolje prodajanoDa
PodnaslovDodatak prehrani;kapsule;30 kapsula;30 dana redovne upotrebe; Rok trajanja Studeni 2023
SvojstvaBez dodanog šećera, Prirodno, Bez laktoze, Iz pčelinje košnice, Bez glutena, Bez konzervansa
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Način upotrebe:

Uzmite 1 kapsulu s čašom vode najmanje pola sata prije obroka. Preporučujemo odraslima i adolescentima starijim od 14 godina.

Da biste ojačali imunološki sustav, preporučujemo dugoročno uzimanje najmanje 30 dana. Proizvod možete uzimati kontinuirano dulje vrijeme.

Sestavine

Beta-glukani iz pekarskog kvasca u prahu Wellmune®, biljna ovojnica (hidroksipropilmetil celuloza), cinkov glukonat, vitamin D (kolekalciferol), sredstva protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid.

Beta-glukani Wellmune®

250 mg

Cink

5 mg (50% PU)

Vitamin D

10 μg (200% PU)

Pogosta vprašanja in odgovori
Često izostajete s posla zbog viroza?
Vjerujemo da to može biti problem, stoga smo razvili poseban proizvod koji predstavlja izvrsnu potporu imunološkom sustavu. Dugoročno podržite svoj imunološki sustav s BetaGlukan kapsulama. Beta-glukane naše tijelo percipira kao strane molekule, zbog čega stimuliramo imunološki sustav konzumiranjem proizvoda s beta-glukanima. Zbog toga je u stalnoj pripravnosti i brže reagira na moguću infekciju. Beta-glukani djeluju na principu cjepiva, kao treneri imunološkog sustava. Ujedno smo u kapsule dodali vitamin D i cink koji dodatno sudjeluju u potpori imunološkog sustava.
Zašto trebamo trenirati svoj imunološki sustav?
Imunološki odgovor kod čovjeka dijeli se na urođeni (nespecifični odgovor) i stečeni (specifični odgovor s antitijelima) imunološki odgovor. U posljednjih 10 godina, međutim, sve je više otkrića o razvoju memorije urođenog imunološkog odgovora. Do razvoja potonjeg dolazi kada se tijelo prvi put susreće s virusima i bakterijama ili njihovim strukturnim dijelovima, što dovodi do "treninga" imunološkog sustava i uspostavljanja stanja više pripravnosti. Tako “uvježban” urođeni imunološki sustav reagira brže i učinkovitije. Budući da imamo specijalizirane imunološke stanice i u crijevima, imunološki sustav možemo trenirati konzumacijom određenih supstanci koje po sastavu nalikuju patogenim mikroorganizmima, kao što su npr. beta-glukani.
Koja je uloga cinka?
Mineral cink važan je za funkcioniranje imunološkog sustava i metabolizma. Prema rezultatima istraživanja, neophodan je i za stvaranje DNK i diobu stanica, a ujedno podržava i normalan rast i razvoj djece i adolescenata. Cink djeluje kao kofaktor u brojnim enzimskim reakcijama koje su neophodne za normalno lučenje citokina i kemokina te za aktivaciju, diferencijaciju i razmnožavanje stanica imunološkog sustava. Istovremeno, kao antioksidans, ublažava oksidativni stres tijekom upale.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:BETA GLUKAN U KAPSULAMA
Vaša ocjena

69

godine tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
BETA GLUKAN U KAPSULAMA
Dodatak prehrani kapsule 30 kapsula 30 dana redovne upotrebe Rok trajanja Studeni 2023
  • Sadrži beta-glukane Wellmune® koji su najbolje istraženi
  • Učinkovitost beta-glukana Wellmune® potkrijepljena je više kliničkim studijama
  • Vitamin D i cink dodatno dugoročno podržavaju imunološki sustav
HRV-5-procent-off-1290x1032px
Možda bi vas zanimalo i