Kome su namijenjene Vitamin D3 2000 kapsule?

  • Svima, posebno u jesen i zimi, kada su dani kraći i manje smo vani
  • Svima koji puno vremena provode u zatvorenom prostoru
  • Trudnicama i dojiljama
  • Djeci i adolescentima
  • Starijim ljudima
40570-02-n-v1
plant-6
hexagon-left
40570-01-nbhst-v1

Brze činjenice o Vitaminu D3 2000

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
Vitamin D doprinosi održavanju normalnih kostiju, zuba, mišićnoj funkciji, normalnoj razini kalcija u krvi, apsorpciji kalcija i fosfora.

Uzmite kapsulu s tekućinom odmah nakon obroka.

hexagon-right-small
O proizvodu

Sunčev vitamin D3 (2000 IU) u kapsulama

1 meka kapsula sadrži 2000 IU vitamina D3. Vitamin D doprinosi imunitetu, održavanju zdravih kostiju, mišića i zubi. Njegov primarni zadatak je održavanje normalne razine kalcija i fosfora. Time omogućava održavanju zdravih kostiju, zuba i mišića.

Stručnjaci širom svijeta također utvrđuju koliko vitamin D doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava. Utvrđeno je da se receptori za vezivanje vitamina D mogu naći u stanicama najrazličitijih tkiva u cijelom tijelu, kao i u većini stanica imunološkog sustava. Vitamin D, vežući se za određene DNA sekvence, regulira ekspresiju gena važnih za normalnu funkciju imunološkog sustava. Dovoljne količine vitamina D stoga su presudne za normalan imunološki odgovor.

40570-02-n-v1
40570-02-n-v1

Izbjeganite nedostatak vitamina D3

Istraživanje na slovenskoj populaciji pokazalo je da čak 60% Slovenaca čak i u ljetnim mjesecima ne postigne dovoljnu razinu vitamina D u krvi (manje od 50 nmol/L). U zimskim mjesecima, kada nastupi vrijeme prehlade, zbog manjeg izlaganja sunčevoj svjetlosti, taj se udio povećava na čak 80%. U skladu s rastućim brojem studija o nedostatku vitamina D, redovita konzumacija dodataka prehrani s ovim važnim vitaminom također postaje sve raširenija.

Više informacija
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovDodatak prehrani;kapsule;90 kapsula;90 dana redovne upotrebe
SvojstvaBez umjetnih boja, Bez laktoze, Bez umjetnih aroma, Bez glutena, Bez konzervansa
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Način upotrebe:

Preporučena dnevna količina za odrasle je 1 meka kapsula, odmah nakon obroka.


Sestavine

Ulje šafranike, kapsula (želatina, sredstvo za zadržavanje vlage: glicerin, voda), vitamin D (kolekalciferol)

Vitamin D

50 μg = 2000 IU (1000% PU)

Pogosta vprašanja in odgovori
Nedostaje li Slovencima doista vitamin D?
Istraživanje na slovenskoj populaciji pokazalo je da čak 60% Slovenaca čak i u ljetnim mjesecima ne postigne dovoljnu razinu vitamina D u krvi (manje od 50 nmol/L). U zimskim mjesecima, kada nastupi vrijeme prehlade, zbog manjeg izlaganja sunčevoj svjetlosti, taj se udio povećava na čak 80%. U skladu s rastućim brojem studija o nedostatku vitamina D, redovita konzumacija dodataka prehrani s ovim važnim vitaminom također postaje sve raširenija.
Koji su izvori vitamina D?
Vitamin D nazivaju i vitaminom sunca, jer ga naše tijelo proizvodi samo na prirodnoj sunčevoj svjetlosti, posebno u najtoplijem dijelu godine. Ako većinu vremena provodite između četiri zida, morat ćete osigurati dovoljnu dnevnu količinu vitamina D pravilnom prehranom. Najpoznatiji prehrambeni izvori vitamina D su masna riba, riblje ulje, žumanjak, goveđa jetra i maslac. Iako ovi prehrambeni izvori sadrže vitamin D, s njima rijetko u tijelo unesemo dovoljne količine tog vitamina.
Kako vitamin D3 utječe na imunološki sustav?
Vitamin D doprinosi imunitetu, održavanju zdravih kostiju, mišića i zubi. Njegova je primarna funkcija održavanje normalne razine kalcija i fosfora u krvi. Time omogućava održavanju zdravih kostiju, zuba i mišića. Stručnjaci širom svijeta također utvrđuju koliko vitamin D doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava. Utvrđeno je da se receptori za vezivanje vitamina D mogu naći u stanicama najrazličitijih tkiva u cijelom tijelu, kao i u većini stanica imunološkog sustava. Vitamin D, vežući se za određene DNA sekvence, regulira ekspresiju gena važnih za normalno funkcioniranje imunološkog sustava. Dovoljne količine vitamina D stoga su presudne za normalan imunološki odgovor.
Kome preporučujemo uzimanje vitamina D?
Preporučujemo uzimanje vitamina D posebno u hladnijim danima i tamnijim mjesecima. Tijekom cijele godine preporučujemo uzimanje vitamina D osobama koje većinu svoga dana provode u zatvorenim prostorima i zbog toga su malo izložene suncu; trudnicama, dojiljama, djeci, adolescentima i starijim osobama.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:VITAMIN D3 2000
Vaša ocjena

69

godine tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
VITAMIN D3 2000
Dodatak prehrani kapsule 90 kapsula 90 dana redovne upotrebe
  • Vitamin D3 (2000 IU) u mekim kapsulama (1000% PU)
  • Vitamin D iz prirodnog izvora
  • Meke kapsule koje se lakše gutaju
HRV-5-procent-off-1290x1032px
Možda bi vas zanimalo i