Najbolji plan za zdrav imunološki sustav

Najbolji plan za zdrav imunološki sustav

30. kolovoza 2022.
Vrijeme za čitanje: 7 min
BetaGlukan glava
Želite da vaše tijelo bude spremno za sve izazove? Održavajte svoj imunološki sustav u dobrom stanju i vježbajte ga Betaglucan proizvodima iz Medexa. Kapsule Betaglukan za odrasle i odličan medni sirup Betaglukan Junior za djecu sadrže patentirane betaglukane, prirodni vitamin D3 i cink.
Novost za podporo imunskemu sistemu vse družine.
Nova linija za imunološki sustav iz Medexa
Betaglukan kapsule
BetaGlucan kapsule
Za odrasle od 14 godina.

Trenirajte svoj imunološki sustav učinkovitom kombinacijom aktivnih sastojaka:

 • Beta-glukani Wellmune®,
 • vitamin D i cink koji pridonose funkcioniranju imunološkog sustava,
 • bez šećera i umjetnih sladila,
 • prikladno za dijabetičare,
 • na 30 dana
Sirup betalglukan junior

Sirup BetaGlucan Junior

Za djecu od 1 godine!

Trenirajte svoj imunološki sustav učinkovitom kombinacijom aktivnih sastojaka:

 • med, sok od kruškeiprirodna aroma malineza izbirljive trbuščiće;
 • Beta-glukani Wellmune®
 • vitamin C, vitamin D i cink koji igraju ulogu u funkcioniranju imunološkog sustava;
 • vitamin C koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti;
 • cink, koji igra ulogu u kognitivnim funkcijama;
 • s dodatkom oligofruktoze (prebiotik).
pecat heksagon 1
pecat heksagon 2

Zašto biste trebali trenirati svoj imunološki sustav?

Imunološki odgovor kod ljudi grubo se dijeli na prirođena (nespecifičan odgovor) i dobiveno (specifičan odgovor, s antitijelima) imunološki odgovor. Donedavno se postojanje imunološkog pamćenja smatralo samo stečenim imunološkim odgovorom, kada se kao odgovor na infekciju razvijaju specifična protutijela koja se pri budućoj infekciji istim virusom ili učiniti bakterije otpornima. U posljednjih 10 godina, međutim, sve je više otkrića o razvoju pamćenja urođenog imunološkog odgovora. Razvija se tek kada se tijelo prvi put susreće s virusima i bakterijama ili njihovim strukturnim dijelovima, što dovodi do "trening" imunološki sustav i uspostavljanje stanja više budnosti, koja može trajati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci. Tako "obučen" urođeni imunološki sustav je mnogo više reagira brzo i učinkovito mogućim novim izazovima. Budući da u crijevima imamo i specijalizirane imunološke stanice, imunološki sustav možemo trenirati i konzumacijom određenih tvari koje svojim sastavom podsjećaju na patogene mikroorganizme, kao što su npr. beta-glukani iz staničnih stijenki kvasca.

spomin imunskega sistema

Što su beta-glukani?

Oni su beta-glukani prirodne molekule, koji se sastoji od dugih i razgranatih lanaca međusobno povezanih jedinica glukoze. Ima ih u gljivama, bakterijama i algama, a ima ih i u žitaricama. Već 50-ih godina prošlog stoljeća znanstvenici su prvi put otkrili da konzumacija beta-glukana utječe na imunološki sustav. Kasnije su također otkrili da nisu svi beta-glukani jednako učinkoviti po tom pitanju, već da to uglavnom ovisi o njihovoj razgranatosti. Najučinkovitiji su oni koji sadrže pretežno 1,3 i 1,6 glikozidne veze, kakve ima u beta-glukanima iz gljiva, dok beta-glukani iz žitarica, koji sadrže pretežno 1,3 i 1,4 glikozidne veze, dakle nemaju posljedica. Za učinkovito djelovanje također je vrlo važno da su beta-glukani dobro pročišćeni i da ne sadrže ostatke lipida i drugih šećera. Ljudsko tijelo prepoznaje progutane beta-glukane kao strane molekule, što stimulira imunološki sustav, jer ih ima i u mnogim štetnim bakterijama. Ovaj sustav prepoznavanja je evolucijski visoko očuvan kod raznih životinja i predstavlja jednu od osnovnih obrana od štetnih mikroorganizama.

betaglukan sestavina

Mnoge kliničke studije

Wellmune® beta-glukani su visoko pročišćeni beta-glukani, s 1,3 i 1,6-glikozidnim vezama dobiven iz gljiva, točnije pekarskog kvasca. Jer oni jesu dobiven od inaktiviranog kvasca, potpuno su sigurni za konzumaciju. Predstavljaju jedan od najistraženijih beta-glukana, kao što je njihov operacija potkrijepljena najvećim brojem kliničkih istraživanja. Zato u našim proizvodima također koristimo Wellmune patentirane beta-glukane. Pogodni su za dugotrajno, redovito uzimanje, čime dugoročno jačate imunološki sustav i osposobljavate ga da snažno reagira kada vam je to najpotrebnije.

Kako djeluju Wellmune® beta-glukani?

vstop v sistem
identifikacija
razgradnja in aktivacija
urjenje
odziv

Kome je namijenjen dodatak prehrani BetaGlukan s Wellmune®?

Redovito uzimanje BetaGlukana s patentiranim sastojkom Wellmune® preporučujemo:

oslabljen imunski sistem
osobe s oslabljenim imunološkim sustavom
vstop v šole ali vrtce
djeci prije polaska u školu ili vrtić
starejsi ljudje
starijim ljudima
pod stresom
osobama koje su često pod stresom
sportniki
sportaši s redovitom tjelesnom aktivnošću
hladni dnevi
u hladnijem dijelu godine

Gdje se može kupiti BetaGlucan u Medexu?

BetaGlukan iz Medexa možete pronaći na policama u

 • razne ljekarne u Sloveniji,
 • drogerije DM, Tuš i Müller,
 • Podružnica L'Eclerc,
 • Medex trgovina na Miklošičevoj
 • i u našem online store .