Informacije za kupce

Opći uvjeti poslovanja

Kupnja i uvjeti

Opći uvjeti poslovanja internetske trgovine medex.si sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot) i na temelju preporuka Gospodarske komore Slovenije te međunarodnih kodeksa za internetsko i elektroničko poslovanje.

Opći uvjeti poslovanja uređuju rad internetske trgovine medex.si (u daljnjem tekstu "internetska trgovina medex") kojom upravlja Medex Trade d.o.o., Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana (u daljnjem tekstu "dobavljač"), prava i obveze pružatelja i posjetitelja web stranice medex.si te korisnika koji kupuju putem web stranice medex.si (u daljnjem tekstu: "kupac").

Dobavljač:
Medex Trade d.o.o.
Linhartova cesta 49A
1000 Ljubljana
Porezni br.: SI 48469360
Registarski br.: 9161830000

Internetska trgovina medex omogućuje kupnju visokokvalitetnih proizvoda robne marke Medex (u daljnjem tekstu: "roba") na jednostavan, brz način, po pristupačnim cijenama širom Hrvatske.

Dostupnost podataka na web stranici medex.si

Dobavljač se obvezuje da će kupcu uvijek biti dostupne sljedeće informacije:

identitet dobavljača (naziv i sjedište tvrtke, registarski broj),
podaci za kontakt koji korisniku, odnosno kupcu omogućuju komunikaciju s dobavljačem,
bitne karakteristike robe,
uvjeti, troškovi i mogući načini dostave robe,
jasno i nedvosmisleno postavljene cijene i razvidan prikaz uključuju li već poreze i troškove dostave,
mogući načini plaćanja,
rok valjanosti ponude te uvjeti i rokovi za odustajanje od ugovora,
objašnjenje postupka za podnošenje pritužbe, uključujući sve podatke o kontaktnoj osobi ili službi za korisnike.

Narudžba, potvrda primitka narudžbe, provjera i potvrda narudžbe

Kad dobavljač primi narudžbu koju mu je poslao kupac, kupcu odmah potvrđuje primitak narudžbe. To nije potvrda da je roba na zalihi ili da je pošiljka roba započela, već samo obavijest kupcu da je dobavljač primio narudžbu i da je započeo postupak provjere dostupnosti robe.

Nakon provjere dostupnosti, dobavljač kupcu šalje potvrdu narudžbe s poveznicom u e-mailu s podacima o roku i isporuci. Kupoprodajni ugovor između dobavljača i kupca zaključuje se u trenutku kada dobavljač putem interneta kupcu pošalje potvrdu narudžbe.

Cijena

Sve cijene na web stranici izražene su u eurima i uključuju PDV, osim ako na web stranici izričito nije navedeno drugačije. Snižena cijena je snižena redovna cijena po kojoj se predstavljeni proizvod prodaje na određeno ili neodređeno vrijeme.

Sve cijene u internetskoj trgovini su cijene proizvoda i ne uključuju troškove dostave. Sve cijene vrijede samo za elektroničko naručivanje proizvoda putem internetske trgovine. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određene valjanosti. Cijene vrijede u slučaju plaćanja uz objavljene moguće oblike plaćanja. Slike proizvoda su ilustrativne prirode i ne odražavaju nužno stvarno stanje ponude.

Zbog prirode poslovanja putem svjetske mreže, ponuda internetske trgovine medex se mijenja i ažurira brzo i često. Unatoč našim naporima u pružanju najnovijih i točnih podataka o dobavljaču u internetskoj trgovini medex, može se desiti da su podaci o cijeni ili dostupnosti netočni. U ovom slučaju ili u slučaju da se cijena, odnosno status dostupnosti promijeni tijekom obrade narudžbe, dobavljač će omogućiti kupcu da odustane od kupnje ili će mu ponuditi najbolje moguće rješenje koje će ići na obostrano zadovoljstvo.

Zaštita potrošača

Medex Trade d.o.o. prodaje robu putem web stranice medexlife.hr isključivo potrošačima. Zbog specifičnosti i ograničenja robe, kupac može u jednoj narudžbi naručiti najviše 15 komada istog proizvoda.

Dobavljač ima pravo odbiti internetsku narudžbu. O tome odlučuje Medex po vlastitom nahođenju. Odbijanje narudžbe mora biti obrazloženo i dobavljač mora odmah obavijestiti kupca.

Način plaćanja, dostava i troškovi dostave

Plaćanje robe kupljene u internetskoj trgovini medexlife.hr moguće je putem sigurnog sustava plaćanja PayPal i Stripe ili plaćenjem pouzećem.

Sve proizvode kupcu dostavlja ugovorni partner GLS (u daljnjem tekstu: "dostavljač") na adresu kupca navedenu u narudžbi.

Cijena dostave za pojedinačnu narudžbu je: 5,20 EUR.

Za kupnje iznad 50 EUR, Medex Trade vam poklanja troškove dostave, tako da je za vas besplatna.

Rok dostave naručene robe je u principu 4 – 7 radnih dana. Ako roba nije na zalihi, dobavljač obavještava kupca i dogovara se s kupcem o vremenu isporuke.

U slučajevima kada dobavljač pravovremeno i u skladu s ugovorom otpremi naručene proizvode, nije odgovoran za isteklo vrijeme dostave ugovornog pružatelja usluga dostave.

Dostava robe

U slučaju dostave putem GLS dostavne službe, primatelj je dužan preuzeti robu od kurira na adresi koju je odabrao u postupku kupnje, pod uvjetima koje određuje GLS.

Kupac, odnosno primatelj dužan je po primitku provjeriti količinu i kvalitetu robe.

Kupac se izričito obvezuje da zbog naknadne dostave robe ili drugog načina dostave robe odustaje od drugih načina nadoknade nastalih troškova, plaćene kupovne cijene i plaćenih troškova dostave, poput zahtjeva za naknadu štete u obliku građanskih tužbi i slično, ali zadržava druga minimalna prava u skladu s odredbama članaka 23. i 24. Zakona o zaštiti potrošača. Sve proizvode na zalihama dostavljamo u roku od 4-7 radnih dana nakon primitka Vaše narudžbe. Robu ne otpremamo subotom, nedjeljom i državnim praznicima.

Odustajanje od narudžbe

Nakon slanja elektroničke narudžbe, kupac može u roku od 24 sata odustati od narudžbe na temelju obavijesti o odustajanju na e-mail adresu [email protected]. U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZVPot), naručenu robu kupljenu po ugovoru na daljinu (koji uključuje i kupnju putem interneta) možete vratiti bez razloga. Kupac pravo na odustajanje od ugovora ostvaruje tako što u roku od 15 dana od primitka robe pisanim putem obavijesti dobavljača na adresu [email protected] da odustaje od ugovora bez da mora navesti razlog svoje odluke. Poruka se smatra pravodobnom ako je poslana na vrijeme. Kupac tada mora, najkasnije u roku od 30 dana nakon obavijesti o odustajanju od ugovora, vratiti robu originalno zapakiranu, u nepromijenjenoj količini i neoštećenu te još nekorištenu tvrtki Medex Trade d.o.o. na adresu Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana. Troškove vraćanja robe plaća kupac. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

Povrat kupovne cijene

Ako odustanete od narudžbe, u skladu sa zakonom ćemo vam vratiti sva izvršena plaćanja nakon što primimo robu i utvrdimo da je neoštećena, u istoj količini i nekorištena. Troškove vraćanja robe nakon odustajanja od narudžbe snosi kupac. Vratit ćemo novac u najkraćem mogućem roku, ali najkasnije 15 dana nakon primitka obavijesti o odustajanju od narudžbe i vraćanju robe. Prilikom vraćanja robe, kupac također šalje račun za robu i osobne podatke i transakcijski račun na koji želi da se uplata vrati.

Odbijanje narudžbe

Internetska trgovina medex.si može odbiti narudžbu za koju utvrdi da je ne može izvršiti pod navedenim uvjetima i podacima kojima raspolaže.

Pohrana narudžbe

Predanu elektroničku narudžbu, odnosno kupoprodajni ugovor pohranjuje se u sjedištu tvrtke. Na zahtjev potrošača, on prima kopiju narudžbe putem e-maila, odnosno na fizičku adresu navedenu u narudžbi. Zahtjev se može poslati na našu e-mail adresu [email protected] ili pismeno na sjedište tvrtke.

Prigovor

U Medexu Trade vodimo računa o kvalitetnim proizvodima. Ako ste primili proizvod koji ne zadovoljava vaše želje ili potrebe, zamijenit ćemo ga drugim ili ćemo vam vratiti novac na vaš zahtjev. Neoštećenog, nekorištenog i u originalnom pakiranju možete vratiti u roku od 15 dana od kupnje na adresu: Medex Trade d.o.o., Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana i vratit ćemo vam novac. Mogućnost povrata ne primjenjuje se u slučaju uklanjanja originalnog pakiranja ili sigurnosnog pečata, odnosno korištenja proizvoda. Pošiljke s otkupninom ne prihvaćamo.

Povrat oštećenih pošiljki

Ako je poštanski paket s kojim je kupac primio naručene proizvode fizički oštećen, nedostaje sadržaj ili pokazuje znakove otvaranja, kupac mora pokrenuti postupak za prigovor u tvrtki Medex Trade. To možete učiniti tako što ćete na e-mail [email protected] poslati sliku oštećenog paketa i / ili proizvoda, priložiti kopiju računa te priložiti broj internetske narudžbe. Zajedno sa GLS-om pobrinut ćemo se da se prigovor riješi u najkraćem mogućem roku.
Troškove slanja prigovora snosi dobavljač putem GLS-a.


Politika privatnosti i zaštita podataka

Tvrtka Medex Trade d.o.o. zalaže se za trajnu zaštitu svih osobnih podataka. Svi podaci, dobiveni putem web stranice www.medexlife.hr, koristit će se isključivo za slanje informativnog materijala, ponuda, računa i druge potrebne komunikacije. Podaci korisnika neće se proslijediti trećoj strani, osim ako državne institucije ne podnesu pismeni zahtjev.

Za kupnju u internetskoj trgovini Medex, potrebni su nam sljedeći podaci za plaćanje:

 • ime
 • prezime
 • telefon
 • podaci o adresi
 • mjesto
 • poštanski broj

To nam omogućuje da osiguramo nesmetan postupak konačnog izvršenja vaše narudžbe i da vas možemo obavijestiti o svim promjenama prilikom narudžbe. Podaci za dostavu jednaki su podacima za plaćanje.

Internetska trgovina medex također može automatski prikupiti neke podatke o hardveru i softveru vašeg računala. Ti podaci uključuju: IP adresu, vrstu preglednika, imena domena, vrijeme pristupa i adrese web stranica koje ste posjetili u našoj internetskoj trgovini. Dobavljač koristi ove podatke isključivo za izračun općih statistika o korištenju internetske trgovine medex i optimizaciju.

Sigurnost internetske trgovine

U internetskoj trgovini medex koristimo nekoliko sigurnosnih i zaštitnih sustava koji pružaju odgovarajuću zaštitu od gubitka ili zlouporabe podataka.

Odgovornost

Medex Trade d.o.o. nije odgovoran za posljedice uporabe proizvoda kupljenih putem internetske trgovine medex, koje nastaju uslijed uporabe koja nije u skladu s uputama za uporabu tih proizvoda. Sav sadržaj na web stranicama www.medex.si je informativnog karaktera i može se koristiti samo kao izvor općih informacija i ne može zamijeniti konzultacije s liječnikom ili ljekarnikom.

Medex Trade d.o.o. nije odgovoran za ometanja u toku usluge koja su posljedica ponašanja korisnika (npr. računalo zaraženo virusima) ili dobavljača ruta, odnosno infrastrukture koju koristi usluga internetska trgovina medex (npr. kvar interneta).

Medex Trade d.o.o. posluje u skladu s primjenjivim zakonom i brine o korisnicima i kupcima u svakom trenutku. U slučaju bilo kakvog spora, uložit će sve napore da postigne sporazumno rješenje. Svaki mogući prigovor kupac može uputiti na objavljene kontakte.

Medex Trade d.o.o. se u svakom trenutku trudi pružiti odgovarajući slikovni materijal, opise i upute za proizvod. Ipak, fotografije proizvoda u internetskoj trgovini medex simbolične su, a dostupni tekstualni materijali informativnog su karaktera. Prije uporabe, kupac, odnosno korisnik treba pročitati i slijediti upute isporučene s određenim proizvodom.

Korisnici nas mogu upozoriti na bilo kakve pogreške u bilo kojem trenutku, na čemu ćemo biti iskreno zahvalni u internetskoj trgovini medex.

Pritužbe i sporovi i primjena zakona

Dobavljač se pridržava važećeg zakonodavstva u području zaštite potrošača. Svim silama se trudi ispuniti svoju dužnost, uspostaviti učinkovit sustav rješavanja pritužbi i odrediti osobu s kojom se u slučaju problema kupac može povezati putem e-maila. Korisnik (kupac) može podnijeti pritužbu na e-mail adresu [email protected]. Postupak obrade pritužbe je povjerljiv.

Dobavljač će potvrditi u roku od pet radnih dana da je primio pritužbu i obavijestiti korisnika (kupca) koliko će vremena trebati da je obradi te ga obavještavati o tijeku postupka. Dobavljač će se potruditi da sve sporove riješi sporazumno. Ako se ne postigne sporazumno rješenje spora, mjesni sud u Ljubljani ima isključivu nadležnost za rješavanje svih sporova između dobavljača i korisnika (kupca). Dobavljač i korisnik (kupac) kao sudionici u elektroničkom poslovanju uzajamno priznaju valjanost elektroničkih poruka na sudu.

Ovi Opći uvjeti poslovanja i svi sporovi između dobavljača i korisnika (kupca) podliježu i primjenjuju slovensko materijalno i procesno pravo, bez primjene pravila međunarodnog privatnog prava, koja bi dokazala primjenu bilo kojeg drugog prava.

Odredbe Zakona o obveznim odnosima, Zakona o elektroničkoj trgovini, Zakona o zaštiti osobnih podataka i Zakona o zaštiti potrošača primjenjuju se na odgovarajući način na sva prava i obveze koje nisu regulirane ovim Općim uvjetima.

Promjene Općih uvjeta poslovanja

U slučaju promjene propisa koji uređuju poslovanje internetskih trgovina, zaštitu podataka i drugih područja koja se odnose na poslovanje internetske trgovine dobavljača te u slučaju promjena vlastite poslovne politike, dobavljač može promijeniti i / ili dopuniti ove Opće uvjete poslovanja, o čemu će svaki put informirati korisnike na odgovarajući način, što uključuje posebno obavijesti putem web stranica www.medex.si. Sve promjene i / ili dopune Općih uvjeta poslovanja stupaju na snagu i primjenjuju se po isteku osmodnevnog roka od dana objave promjena i / ili dopuna. Ako je izmjena i / ili dopuna Općih uvjeta poslovanja nužna zbog usklađivanja s propisima, ove izmjene i / ili dopune mogu izvanredno stupiti na snagu i primjenjivati se u kraćem vremenskom razdoblju.

Medex Trade d.o.o. posluje u skladu sa Zakonom o elektroničkoj trgovini (ZEPT) i propisima donesenim na njegovoj osnovi.

Želimo vam ugodne i povoljne kupnje u našoj internetskoj trgovini.

Vaš Medex Trade

Plaćanja, dostava

Način plaćanja, dostava i troškovi dostave

Kako mogu platiti naručene proizvode?

Proizvode naručene u internetskoj trgovini medexlife.hr možete platiti:

kreditnom karticom Visa, Mastercard, American Express putem sustava Stripe.

 • Koliko iznose troškovi dostave?

Za kupnje u ukupnom iznosu ispod 50 EUR, trošak dostave je 5,20 EUR.

Za kupnje iznad 50 EUR, mi vam poklanjamo troškove dostave, tako da je za vas besplatna.

 • Kako se vrši dostava naručenih proizvoda?

Proizvode naručene u internetskoj trgovini Medex.si isporučuje dostavna služba GLS.

Dostava naručenih proizvoda vrši se u najkraćem mogućem roku i ovisi o dostupnosti proizvoda. Proizvode ćemo poslati na adresu koju ste naveli prilikom registracije, odnosno postupka kupnje, stoga vam preporučujemo da navedete adresu na kojoj se nalazite prijepodne. Također, preporučujemo da napišete broj mobitela na kojem ste dostupni tijekom prijepodneva kako bi vas kurir mogao nazvati i dogovoriti se s vama o načinu dostave.

Nakon što pripremimo paket, predajemo ga GLS-u zajedno s adresom, e-mailom i telefonskim brojem. GLS će vam putem e-maila ili SMS-a poslati prvu obavijest o predviđenoj dostavi i mogućem iznosu otkupnine. Svoju pošiljku možete pratiti i putem web stranice GLS (https://gls-group.eu/HR/hr/pracenje-posiljke.html).

Kad kurir skenira paket na dan dostave, automatski se šalje druga obavijest koja sadrži predviđeni 3-satni vremenski okvir za dostavu. Uključuje i broj kurira i odjela za korisničku podršku.

GLS je vrlo fleksibilan. S kurirom možete dogovoriti drugu adresu za dostavu ili preuzimanje paketa u GLS paketnoj trgovini. Paketne trgovine uključene su u postojeće trgovine ili benzinske postaje. Paket se može preuzeti tijekom rada GLS paketne trgovine s važećom osobnom iskaznicom ili putovnicom. GLS paketomati nalaze se u područjima s velikim prometom i rade 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Paket preuzimate s primljenim kodom za preuzimanje. Upute i videozapis za preuzimanje paketa na paketomatu možete pogledati OVDJE

U slučaju neuspjelog pokušaja dostave, GLS kurir će vam ostaviti obavijest o prispjeloj pošiljci. U obavijesti je naveden broj paketa i telefonski broj dostavne službe GLS te njihova e-mail adresa na koju se možete obratiti za dodatna pitanja u vezi dostave paketa.

Opći uvjeti nabave

1. Veljanost 

Opći uvjeti nabave Medex d.o.o. (u daljnjem tekstu pod nazivom: „Opći uvjeti nabave“) vrijede isključivo i u cijelosti za sve narudžbe robe koje Medex d.o.o., Linhartova cesta 49a, Ljubljana (u daljnjem tekstu pod nazivom: „Kupac") kupuje od dobavljača robe (u daljnjem tekstu pod nazivom: „Dobavljač").

Odredbe koje vrijede u ovim Općim uvjetima nabave za narudžbe i dostavu robe primjenjuju se smisleno i na narudžbe i pružanje usluga koje Kupac naruči od pružatelja usluga.

2. Prihvaćanje narudžbe ili sklapanje kupoprodajnog ugovora
Kupac dostavlja Dobavljaču pisanu ili usmenu narudžbu koju se Dobavljač obvezuje prihvatiti u pisanom obliku najkasnije u roku od 5 (pet) dana od dana primitka narudžbe, osim ako nije ugovoren kraći rok. Narudžbe i prihvaćanje narudžbi moguće je izvršiti poštom, faksom ili korištenjem sustava elektroničke razmjene dokumenata.

Uz prihvaćanje narudžbe pisanim putem utvrđuje se vrsta, količina, kvaliteta i cijena robe te rok isporuke robe.

Ukoliko Dobavljač pisanim putem ne prihvati narudžbu u roku od 5 (pet) dana od primitka narudžbe, Kupca narudžba više ne obvezuje.  

Pisanom potvrdom ili prihvaćanjem narudžbe od strane Dobavljača kupoprodajni odnos između Kupca i Dobavljača smatra se sklopljenim.

Kupac i Dobavljač se mogu dogovoriti i o sklapanju pisanog kupoprodajnog ugovora, u kojem slučaju Opći uvjeti nabave postaju sastavni dio kupoprodajnog ugovora, osim ako ih Kupac i Dobavljač nisu u cijelosti ili djelomično isključili.

Osim ovih Općih uvjeta nabave, nikakvi drugi uvjeti Dobavljača ne obvezuju Kupca, osim u slučaju i u onom dijelu za koji bi se Kupac i Dobavljač izričito dogovorili kupoprodajnim ugovorom.

3. Isporuka robe i rokovi isporuke

Dobavljač se obvezuje isporučiti robu Kupcu u ugovorenim količinama i kvaliteti te u ugovorenim rokovima isporuke na odredište koje odredi Kupac, u skladu sa standardom Incoterms 2020.

Dogovorena količina, kvaliteta i rokovi isporuke robe obvezujući su za Dobavljača i bitna su komponenta narudžbe odnosno ugovora.

Sve promjene u odnosu na ugovorene količine i/ili ugovorenu kvalitetu robe (prije svega odstupanja od ugovorene proizvodne specifikacije robe) i/ili dogovorenih rokova isporuke robe dopuštene su samo na temelju prethodne pisane suglasnosti Kupca. Ovo također vrijedi u slučaju više sile ili bilo kojih drugih okolnosti koje bi čak i samo posredno mogle utjecati na ispravno ili pravodobno ispunjenje narudžbe odnosno ugovora, pod uvjetom da Dobavljač odmah pisanim putem obavijesti Kupca o njihovom nastanku.

Ukoliko nije drugačije dogovoreno, dobavljač mora robu stručno zapakirati u ambalažu koja odgovara trgovačkim običajima. Odgovornost za oštećenja isporučene robe zbog nezadovoljavajuće ili neispravne ambalaže u cijelosti snosi Dobavljač.

Dobavljač je dužan uz otpremljenu robu priložiti sljedeću dokumentaciju:

 1. dostavnicu koja sadrži precizan opis sadržaja pošiljke i sukladnost s narudžbom te navedeni broj narudžbe,
 2. prijevozni dokument ovisno o vrsti prijevoza (tovarni list, potvrda o prijevozu),
 3. serijski list analize, sljediv s oznakama na svakoj jedinici ambalaže.

Dobavljač se također obvezuje da će uz otpremljenu robu priložiti svu dokumentaciju vezanu uz propise o kontroli izvoza i carine.

Za kašnjenje u ispunjenju obveze Dobavljač će plaćati Kupcu ugovornu kaznu u visini od 0,5% (pola posto) vrijednosti robe, a najviše do 20% ukupne vrijednosti robe, za svaki dan kašnjenja.

Kupac ima pravo odbiti djelomične isporuke robe, osim ako nije drugačije ugovoreno u narudžbi ili ugovoru.

Unatoč prihvaćanju zakašnjele isporuke, Kupac zadržava sva prava koja mu pripadaju u slučaju kašnjenja Dobavljača.

4. Cijene i uvjeti plaćanja

Cijene robe izražene su u EUR i, osim ako nije drugačije ugovoreno, uključuju i sve troškove vezane uz isporuku robe do dana predaje robe i porez na dodanu vrijednost.
 
Dobavljač izdaje račun najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana predaje robe. Račun mora obvezno sadržavati: broj i datum narudžbenice odnosno broj i datum kupoprodajnog ugovora i potvrdu dostavnice od strane Kupca.
 
Kupac se obvezuje platiti isporučenu robu u roku navedenom u narudžbi odnosno ugovoru. Datumom isporuke robe smatra se datum isporuke robe zajedno sa zahtijevanom dokumentacijom kao evidentan iz potvrde kupca na otpremnici.
 
Plaćanje računa ne znači da je roba isporučena u skladu s narudžbom odnosno ugovorom.
 
Ukoliko su na robi utvrđene greške koje je Kupac pravodobno reklamirao, Kupac ima pravo na otklanjanje tih grešaka odnosno na konačni sporazumni dogovor Kupca i Dobavljača o otklanjanju tih grešaka, zadržava plaćanje razmjernog iznosa računa.

5. Odgovornost za greške

Kontrolu kvalitete isporučene robe Kupac je dužan izvršiti najkasnije u roku od 8 (osam) radnih dana od dana isporuke robe.
 
U slučaju da Kupac prilikom isporuke robe uoči odstupanja od ugovorene količine robe ili otkrije druge očite greške na robi, dužan je odmah reklamirati isporučenu robu uz sastavljanje pisanog reklamacijskog zapisnika koji šalje Dobavljaču zbog neodložnog sporazumnog otklanjanja tih grešaka (npr. dostava listova analize u roku od 2 (dva) dana od datuma isporuke robe), u protivnom će smatrati da je isporuka robe nepotpuna.
 
Kupac je dužan odmah pisanim putem obavijestiti Dobavljača o otkrivenim skrivenim greškama na robi (odnosno greškama koje se nisu mogli uočiti normalnim pregledom), a najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana kada su skriveni nedostaci bili otkriveni.
 
Kupac ima pravo izabrati način na koji će Dobavljač otkloniti greške na robi te mu stoga određuje i rok za otklanjanje grešaka. Dobavljač je dužan odmah pristupiti otklanjanju grešaka odnosno robu u najkraćem mogućem roku zamijeniti drugom koja odgovara naručenoj robi te o otklanjanju grešaka odmah pisanim putem obavijestiti Kupca.

 • U hitnim slučajevima, posebice kada je to nužno zbog sprječavanja nastanka veće štete, Kupac može odmah odstupiti od ugovora i kupiti robu na tržištu te o tome odmah obavijestiti Dobavljača, a za eventualne razlike u cijeni od takve zamjenske kupnje, uvećane za režijske troškove u visini od 10%, tereti Dobavljača.

Sve troškove i štetu nastalu u vezi s otklanjanjem grešaka robe snosi Dobavljač.
 
Ako su skriveni nedostaci na robi otkriveni tek nakon što je Kupac prodao robu trećoj osobi i roba je vraćena Kupcu zbog tako otkrivenih skrivenih grešaka (ili je Kupcu zbog toga smanjena prodajna cijena robe ili bi Kupac pretrpio drugu štetu), Kupac je dužan o tome odmah obavijestiti Dobavljača i zatražiti od Dobavljača nadoknadu za svu na taj način nastalu štetu (uključujući i troškove mogućeg opoziva proizvoda s tržišta).

6. Zaštita poslovne tajne

Kupac je dužan čuvati poslovne tajne Dobavljača, koje su označene kao poslovna tajna, i sve s time povezane dokumente koje pribavi od Dobavljača i smije ih koristiti isključivo u ugovorne svrhe, te ih ne smije prosljeđivati ​​trećim pravnim ili fizičkim osobama bez prethodnog pisanog pristanka Dobavljača.
 
Kupac i Dobavljač obvezuju se tretirati i čuvati kao poslovnu tajnu sve komercijalne detalje s kojima su se upoznali tijekom sklapanja i realizacije poslovnog odnosa po pojedinačnim narudžbama i ugovorima.

7. Zaštita podataka

Odnos između Kupca i Dobavljača reguliran je odredbama slovenskog Zakona o zaštiti osobnih podataka.

8. Pravo i rješavanje sporova

Odnos između Kupca i Dobavljača uređen je slovenskim zakonodavstvom isključujući Zakon o međunarodnom privatnom pravu i postupku (ZMZPP, Uredba Rim 1) i isključujući Prodajno pravo ZN.

Kupac i Dobavljač će sve eventualne sporove nastojati riješiti na miran i sporazuman način. Ukoliko se sporazum ne postigne, Kupac i Dobavljač su suglasni da je za rješavanje sporova nadležan sud u Ljubljani.
 

9. Završne odredbe

U slučaju da pojedine odredbe ovih "Općih uvjeta nabave" postanu nevažeće, valjanost preostalih odredbi ostaje nepromijenjena.


Medex d.o.o.
 
Ljubljana, 01.05.2020

GDPR u Medexu

Poboljšavamo vaše korisničko iskustvo s nama u kontroli korištenja osobnih podataka Dolazi GDPR.

Uredba EU koja će od 25. svibnja poboljšati zaštitu osobnih podataka. Tom uredbom u Medexu prihvaćamo i intenzivno se pripremamo za promjene koje će poboljšati vaše iskustvo s nama. Odgovorno postupanje i poštivanje zakona s vašim osobnim podacima za Medex je više nego provođenje zakona, to je naša obveza i obećanje!

Želimo vam pokazati kako će uredba utjecati na sigurnije i odgovornije postupanje s vašim osobnim podacima, kako se kao tvrtka zalažemo za povjerenje i poštivanje vaše privatnosti te kako promjene s mnogim pogodnostima koriste svima.

Što je GDPR i koje promjene donosi pojedincu?

U suvremenom je društvu pravo na privatnost jedno od najvažnijih ljudskih prava. U skladu s tim, 2016. godine Europski parlament i Vijeće donijeli su novu opću uredbu o zaštiti osobnih podataka koja će stupiti na snagu 25. 5. 2018. Nova opća uredba odnosi se na sve tvrtke koje koriste ili na bilo koji način obrađuju osobne podatke građana EU-a. Opća uredba postavlja jedinstvena pravila zaštite osobnih podataka u EU, a neka meritorna i proceduralna pitanja u Sloveniji bit će regulirana i novim Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-2).

Prema novoj uredbi, pojedinac na kojeg se odnose osobni podaci morat će dati svoj izričiti pristanak za obradu osobnih podataka koji se odnose na njega, a također će mu biti predstavljene svrhe na koje će se njegov pristanak odnositi.

Kako smo pripremljeni za zaštitu osobnih podataka u Medexu?

U Medexu poštujemo privatnost naših korisnika, pa s njihovim osobnim podacima postupamo odgovorno, pažljivo i u skladu s primjenjivim zakonom i internim aktima tvrtke. U skladu s gore navedenim, Medex će pojedinca koji daje pristanak za obradu svojih osobnih podataka podučiti o pojedinačnoj svrsi korištenja danih osobnih podataka kao i svim ostalim pravima koja ima u skladu s primjenjivim zakonom.

U tu svrhu Medex je također odabrao službenika za zaštitu osobnih podataka s kojim pojedinac u svakom trenutku može stupiti u kontakt u vezi sa svim pitanjima koja se odnose na obradu njegovih osobnih podataka i ostvarivanje njegovih prava na temelju važećih propisa koji reguliraju zaštitu osobnih podataka.

Što naši korisnici mogu očekivati uvođenjem GDPR mjera?

 • Vlastiti nadzor nad svojim osobnim podacima,
 • jednostavno mijenjanje svojih osobnih podataka,
 • zahtjev za ispravak,
 • zahtjev za brisanje,
 • prijenos podataka drugoj tvrtki ili ustanovi,
 • mogućnost obavijesti o obradi podataka,
 • izričit i jasan pristanak za ono za što tvrtka koristi podatke,
 • informiranje o ponudi proizvoda i usluga zainteresiranim korisnicima,
 • manje nepotrebnih informacija.

Što slijedi?

 • U svibnju 2018. godine primili ste obavijest putem različitih komunikacijskih kanala (e-mail, SMS, prodajno mjesto) s uputama za pregled i uređivanje suglasnosti za obradu vaših osobnih podataka. Ako niste odgovorili na ovu poruku, izbrisali smo vaše podatke iz našeg sustava.

Za dodatna pitanja možete nam poslati poruku na [email protected].
Ovlaštena osoba za zaštitu osobnih podataka je Maruša Matičič.

Politika privatnosti

Ozbiljno shvaćamo pitanje zaštite podataka i želimo osigurati da je vaša privatnost uvijek zaštićena kada koristite naše stranice. U sljedećoj politici privatnosti objasnit ćemo kako se obrađuju vaši podaci.

1. PODACI DOSTUPNI BEZ OSOBNIH PODATAKA

Kako bismo poboljšali ponudu naše internetske stranice, prikupljamo i pohranjujemo neke dostupne podatke bez osobnih podataka.

Kada zatražite datoteku s naše internetske stranice, podaci o pristupu se prikupljaju i pohranjuju prema zadanim postavkama.

 • Ovi podaci uključuju:
  stranicu s koje je zatražena datoteka,
  naziv datoteke,
  datum i vrijeme zahtjeva,
  vrijeme provedeno na stranici,
  količinu prenesenih podataka,
  status pristupa (tj. je li datoteka preuzeta ili nije pronađena itd.),
  IP adresu računala koje ju je zatražilo,
  opis vrste i verzije internetskog preglednika koji se koristi,
  instaliran operativni sustav i postavljenu rezoluciju.

  Ovi se podaci analiziraju u interne statističke svrhe i za tehničko upravljanje internetske stranice; ne prenose se u cijelosti ili djelomično na treće osobe. Ovi anonimni podaci pohranjuju se odvojeno od osobnih podataka i ni na koji način nisu povezani s vašim osobnim podacima, što znači da nije moguća nikakva povezanost s pojedinom osobom.

 • 2. PRIKUPLJANJE I POHRANA OSOBNIH PODATAKA
 • Osobni podaci se prikupljaju samo ako ih dobrovoljno podijelite s nama. Sljedeći osobni podaci uglavnom se prikupljaju kao dio vaše narudžbe ili registracije novog korisnika:
  Ime i prezime,
  adresa,
  email adresa,
  broj telefona.
 • Podaci o plaćanju, kao što je vaš PayPal račun ili broj kreditne kartice, također se prikupljaju kao dio vaše narudžbe.
 • Prilikom prijave na naše e-novosti (newsletter) prikupljaju se sljedeći osobni podaci:
  Ime
  Vaša email adresa.

  Objavljeni osobni podaci (adresa, ime, adresa, e-mail adresa, telefonski broj, Pay Pal podaci, broj kreditne kartice) pohranjuju se zakonito i u skladu s odredbama zakona. Vaši se podaci uvijek tretiraju povjerljivo.
 • 3. UPORABA OSOBNIH PODATAKA
 • Vaši osobni podaci će se koristiti samo za obradu narudžbi, osim ako ne date privolu za daljnje korištenje. Međutim, isporuka naručenih proizvoda zahtijeva prijenos podataka o vašoj adresi ovlaštenoj dostavnoj službi. Oni su dužni tretirati vaše podatke kao povjerljive i koristiti ih samo u svrhu dostave.

Kako bismo obradili vaše plaćanje, vaši podaci o plaćanju bit će preneseni na uslugu plaćanja (npr. Pay Pal ili Stripe) koju smo odredili. Ne provodimo prijenos na treće osobe. Međutim, dužni smo, u krajnjem slučaju, na zahtjev podnijeti vaše podatke tijelima progona, ako zatraže podatke u sklopu svojih zakonskih ovlasti (na primjer, kazneni progon).

Prikupljene podatke ne koristimo u svrhe oglašavanja ili istraživanja tržišta bez vaše privole.


4. E-NOVOSTI (NEWSLETTER)

Prijavom na naše novosti slažete se da možemo koristiti vašu adresu e-pošte u vlastite reklamne svrhe. Vašu suglasnost za pohranu i uporabu vaše e-mail adrese za slanje e-novosti možete povući u bilo kojem trenutku, npr. slanjem e-mail poruke na adresu: [email protected] ili odjavom e-novosti.

5. KOLAČIĆI

Prodajna internetska stranica koristi kolačiće kako bi olakšala uporabu internetske stranice. Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš internetski preglednik sprema na vaše računalo. Ako ponovno otvorite odgovarajuću stranicu, kolačići omogućuju prepoznavanje vašeg računala. Postavke pohrane kolačića možete promijeniti u bilo kojem trenutku u postavkama preglednika i odabrati opciju "ne prihvaćam kolačiće". Međutim, želimo istaknuti da to znači da možda nećete moći koristiti sve funkcije naše internetske stranice.

6. INFORMACIJE, ISPRAVAK, BLOKIRANJE I BRISANJE

U svakom trenutku možete zatražiti besplatne podatke o pohranjenim osobnim podacima. Također imate pravo zatražiti ispravak, blokiranje ili brisanje podataka. Ako je brisanje dopušteno zakonskim ili ugovornim obvezama pohrane, blokirat ćemo podatke.

Na vaš zahtjev u svakom trenutku ćemo vam pružiti potpune i besplatne informacije o pojedinostima pohranjenima o vama ili vašem društvu, ispraviti podatke, blokirati podatke ih ili izbrisati te odgovoriti na sva pitanja o prikupljanju, pohranjivanju i uporabi vaših podataka. Također se možete obratiti našoj službenici za zaštitu podataka:

Tina Brlec
[email protected]
+386 1 475 75 00
 

7. PROVJERA SOLVENTNOSTI

Provjere solventnosti, odnosno tzv. credit check-a, za kupnje putem internetske stranice ne provodimo. No, budući da je to redovita praksa stranih stranaka, nudimo vam osnovno objašnjenje što se događa tijekom provjere.

Credit check može uključivati vrijednost vjerojatnosti (rezultat) izračunatu na temelju znanstveno dokazanog matematičkog statističkog procesa i za koji se koriste podaci o adresi. Vaši zakonski interesi se uzimaju u obzir u skladu sa zakonskim odredbama.

8. SIGURNOST PODATAKA

Budući da nam je sigurnost vaših podataka važna, vaše osobne podatke prenosimo putem sigurne SSL veze. Ako se prikupljaju osobni podaci, prijenos podataka je šifriran primjenom SSL postupka. Vaši osobni podaci zatim se prenose putem interneta s najmanje 256-bitnim SSL-om. SSL šifriranje štiti vaše osobne podatke od pristupa trećih strana. SSL (Secure Socket Layer) je protokol za šifriranje poruka na internetu koji nudi posebno visoke razine sigurnosti.

Također na našoj internetskoj stranici i drugim sustavima osiguravamo tehničke i organizacijske mjere za sprječavanje gubitka, brisanja, pristupa, izmjene ili proširenja podataka od strane neovlaštenih osoba. Unatoč redovitim pregledima, potpuna zaštita od rizika ipak nije moguća.

Naša internetska stranica smještena je na poslužiteljima Amazon Web Services, koji su locirani u Dublinu, Irska. Detaljniji podaci o lokaciji nisu dostupni zbog sigurnosnih razloga.

9. WEB ANALITIKA & RETARGETIRANJE

9.1 UPORABA ALATA GOOGLE ANALYTICS

Ova internetska stranica koristi Google Analytics, uslugu web analitike koju pruža Google, Inc. ("Google"). Google Analytics koristi "kolačiće", tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo, kako bi pomogli internetskoj stranici analizirati kako koristite internetsku stranicu.

Podatke, koje kolačić prikupi o vašem korištenju internetske stranice, prenosi na internetske stranice Google-a te ih pohranjuje na poslužiteljima u SAD-u. Ako je na ovoj internetskoj stranici aktivirana IP anonimizacija, Google će najprije onemogućiti Vašu IP adresu u državi članici Europske unije ili u drugoj državi ugovornici sporazuma o europskom gospodarskom prostoru. Samo u iznimnim slučajevima vaša će se puna IP adresa prenijeti na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo skratiti. Imajte na umu da ova internetska stranica koristi Google Analytics s ekstenzijom "_anonymizeIp ()", zato se IP adresa tretira samo u skraćenom obliku, što znači da je onemogućena osobna identifikacija.

U ime operatera ove internetske stranice, Google će koristiti ove podatke za procjenu vaše uporabe internetske stranice, za pripremu izvješća o aktivnostima internetskih stranica za operatere internetskih stranica i drugih operatera u vezi s online aktivnostima i korištenjem interneta. IP adresa koju preglednik prenese u uslugu Google Analytics, nije povezana s drugim Google-ovim podacima. Možete odbiti kolačiće odabirom odgovarajućih postavki u svom pregledniku, ali imajte na umu da možda nećete moći koristiti sve funkcije ove internetske stranice.

Osim toga, možete spriječiti Google u prikupljanju podataka koje nudi kolačić i koji se odnose na vašu upotrebu internetske stranice (uključujući IP adresu) te obradu tih podataka od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem dodatka pregledniku dostupnog putem sljedeće poveznice: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Više informacija o uvjetima uporabe i privatnosti možete pronaći na: http://www.google.com/analytics/terms i https://www.google.de/intl/en/policies/. Imajte na umu da je Google Analytics na ovoj internetskoj stranici proširen kodom "gat._anonymizeIp ();" za pružanje anonimizirane zbirke vaše IP adrese (takozvano IP maskiranje).

9,2. UPORABA USLUGE GOOGLE INC. REMARKETING

Na našoj internetskoj stranici koristimo funkciju "Remarketing" koju pruža Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD ("Google"). Ova nam funkcija omogućuje preusmjeriti korisnike koji su na ciljano usmjeren način posjetili našu internetsku stranicu putem preciznog oglašavanja na stranicama Google partnerske mreže. Osobni oglasi, zasnovani na interesu, mogu se zatim prikazati na drugim internetskim stranicama koje korisnik može posjetiti na Google Prikazivačkoj mreži. Kolačići se koriste za prikazivanje ovih oglasa. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računalu korisnika. Ove tekstualne datoteke pomažu u prikupljanju anonimnih podataka o uporabi internetske stranice, koji se ne mogu prikupiti od pojedinca.

Google-ovu uporabu kolačića možete trajno onemogućiti klikom na sljedeću poveznicu te preuzimanjem i instaliranjem dostupnog dodatka: https://www.google.com/settings/ads/plugin. Alternativno, možete onemogućiti uporabu kolačića od strane drugih ponuditelja tako da otvorite stranicu za deaktivaciju mrežne oglašivačke akcije na adresi http://www.networkadvertising.org/choices/ i slijedite detaljnije informacije koje tamo dobijete o onemogućavanju.

Osim podataka o vrsti, opsegu i svrsi prikupljanja, uporabi i daljnjoj obradi ili uporabi podataka koje nudi Google, možete naći i informacije o vašim pravima i postavkama za zaštitu privatnosti korisnika, naime, u Google-ovim pravilima o privatnosti na http://www.google.com/privacy/ads/.

10. DODACI ZA DRUŠTVENE MREŽE

Naša internetska stranica kombinira dodatke (programe) društvenih mreža Facebook, Instagram, LinkedIn i YouTube.

10,1. FACEBOOK
Od Facebook-a koristimo gumb "slično", gumb "podijeli" i "društveni dodatak“. Ovim dodacima upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD. Možete ih prepoznati po odgovarajućem Facebook logotipu. Više informacija o Facebook-ovim društvenim dodacima možete pronaći na https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Ako posjetitelj otvori našu internetsku stranicu koja sadrži ovu vrstu dodatka, uspostavlja se veza između preglednika posjetitelja i Facebook poslužitelja. Facebook prima i pohranjuje podatke (uključujući IP adresu i ID kolačića) koji omogućuju Facebooku da prepozna koju internetsku stranicu je posjetitelj otvorio. To se događa neovisno o tome je li Facebook dodatak u kontaktu ili ne. Ako posjetitelj stupi u interakciju s Facebookovim dodatkom ili ostavi komentar, odgovarajući podaci bit će preneseni na Facebook u SAD i tamo pohranjeni. Ako je posjetitelj prijavljen na Facebook kada se to dogodi, pružene informacije mogu se dodijeliti određenom računu. Facebook koristi kolačiće za registrirane i neregistrirane korisnike.

Vrsta, opseg i svrha prikupljanja, uporabe i druge obrade ili uporabe podataka od strane Facebooka, kao i prava i mogućnosti zaštite privatnosti korisnika mogu se pronaći u pravilniku o privatnosti za Facebook (https://www.facebook.com/about/privacy) i prilagođeni. Osim prethodno navedenog, nejasni su točni postupci obrade podataka, razdoblja pohrane i svrhe.

Ova internetska stranica koristi komunikacijski alat "Conversion Tracking Pixel" koji je objavio Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD ("Facebook"). U tu svrhu integriramo takozvane piksele na Facebook-u. Kada pogledate ili kliknete na oglas na Facebooku, označit ćemo vas kao posjetitelja naše internetske stranice i pratiti vaše aktivnosti na našoj internetskoj stranici. Prikupljeni podaci su anonimni, što znači da nećemo moći vidjeti osobne podatke pojedinačnih korisnika i ne možemo posebno povezati aktivnosti na našoj internetskoj stranici s bilo kojim pojedincem; moći ćemo analizirati oglase samo u statističke i/ili svrhe istraživanja tržišta. Međutim, prikupljene podatke Facebook će pohraniti i obraditi te se mogu povezati s vašim Facebook profilom. Facebook potom ima pravo koristiti te podatke u skladu s Facebook Privacy Policy (https://www.facebook.com/about/privacy). Imate mogućnost dopustiti ili zabraniti Facebooku i njegovim partnerima da prikazuju oglase na i izvan Facebooka, kao dio vaših osobnih postavki Facebook profila. Uporabu usluge "Conversion Tracking Pixel" možete odbiti na svom Facebook profilu: https://www.facebook.com/settings/?tab=ads.Postavke kolačića

Što su kolačići (cookies)?

Web stranica postavlja takozvani "kolačić" u preglednik računala posjetitelja, odnosno korisnika. Kolačići su tekstualne datoteke koje se pohranjuju na korisnikovo računalo i omogućuju analize posjeta korisnika, broja posjeta i onoga što ga zanima u tim posjetima. Kolačić sadrži osnovne podatke o korisnikovoj posjeti određene web stranice, npr. naziv posjećene web stranice koje je na web mjestu posjetio. Sadržaj kolačića pohranjuje se na korisnikovo računalo u posebnom imeniku. Dvostrukim klikom na datoteku dobivamo detaljnije informacije o posjećenoj web stranici, datumu i vremenu posjeta. Sve ti podaci pohranjenu su i kod upravitelja web stranice koju korisnik posjećuje.

Korisnik kolačiće s određenim postavkama može izbrisati, isključiti ili uvjetno koristiti, ali kao posljedica toga, korisnik neće moći u potpunosti koristiti sve značajke web-lokacije. U osnovi, preglednici su postavljeni tako da kolačiće prihvaćaju, ali odbijaju postavljanje kolačića koji ne potječu iz područja zabilježenog u adresnoj traci.

Vrste kolačića

Nužno potrebni kolačići

Ovo su kolačići koji su uvijek omogućeni i potrebni kako bi se omogućile osnovne funkcionalnosti web stranice. Oni uključuju kolačiće koji omogućuju neprekidno pregledavanje naše web stranice, čak i ako tijekom pregledavanja posjetite neku drugu web stranicu. Oni pomažu u održavanju glatkih i nesmetanih prijava i odjava, pridonoseći većoj sigurnosti i usklađenosti s propisima. Provedbeni i funkcionalni kolačići.

Ovi kolačići omogućuju poboljšanje funkcionalnosti naše web stranice. Omogućuju da web stranica zapamti vaše odabrane mogućnosti. Pomažu nam u poboljšanju brzine rada web stranice, odnosno vašeg pregledavanja na web stranici, pomažu nam u pamćenju web stranica koje više koristite te u povezivanju s vašim društvenim mrežama. Pomažu nam u otkrivanju npr. koje Medex proizvode, odnosno proizvode na web stranici bi vam mogli preporučiti po pristupačnim cijenama. Odbijanje kolačića može usporiti vaše pregledavanja na web stranici, reklamne poruke neće biti relevantne, a vi se nećete moći učinkovito povezati sa svojim društvenim mrežama Facebook, Twitter i ostalima. Ciljni ili reklamni kolačići.

Ovi kolačići prikupljaju informacije koje osiguravaju bolje prilagođavanje oglašavanja vašim interesima, kako na našim web stranicama tako i na web stranicama izvan Medexa. Dobiveni podaci su anonimni, što znači da nisu dobiveni ni u kakvoj vezi s vašim osobnim podacima koje ste možda povjerili našoj web stranici. Ako odbijete ove kolačiće, reklamne poruke neće odgovarati vašim željama.

Ime: medex
Valjanost: do kraja sesije
Opis: Kolačić pohranjuje sesiju korisnika. U sesiji se pohranjuju podaci o korisniku, vrijeme dostave, cijena poštarine, vrsta dostave i odabrani logistički centar.

Ime: medex_*[rememberme]
Valjanost: do kraja sesije ili 30 dana.
Opis: Kolačić je namijenjen za prijavu korisnika u internetsku trgovinu.

Ime: medex_*[Cart][Id]
Valjanost: do kraja sesije.
Opis: Čuva ID košarice u korisničkoj sesiji..

Ime: medex_*[Promotions].
Valjanost: 1 mjesec.
Opis: čuva podatke o prikazanim skočnim prozorima.

Dodatni kolačići (Google Analytics)

__utma

Trajni kolačić - ostaje na vašem računalu do 2 godine, osim ako predmemorija izbriše kolačić. Koristi se za razliku između korisnika i sesije. Kolačić se stvara tijekom izvođenja biblioteke JavaScript kad nema postojećih __ utma kolačića.

__utmb & __utmc

Valjanost kolačića 30 min. Koristi se za određivanje nove sesije / posjeta. Kolačić se stvara tijekom izvođenja biblioteke JavaScript kad nema postojećih __ utmb ili __utmc kolačića. Kolačić se ažurira svaki put kad se podaci pošalju Google Analytics.

__utmz

Valjanost kolačića 6 mjeseci. Pohranjuje izvor prometa ili reklamnu kampanju, koja identificira kako je korisnik došao na stranicu. Kolačić se ažurira svaki put kad se podaci pošalju Google Analytics.

__utmv

Trajni kolačić - ostaje na vašem računalu do 2 godine, osim ako predmemorija izbriše kolačić. Koristi se za pohranu varijabilnih podataka na razini posjetitelja. Kolačić se stvara ako programer koristi _setCustomVar metodu s bilo kojom varijablom na razini posjetitelja. Kolačić se također koristi u metodi _setVar. Kolačić se ažurira svaki put kad se podaci pošalju Google Analytics.

_gat

Valjanost: 1 minuta
Opis: Koristi se za optimizaciju potraživanja analitičkih instrumenata Google Analytics.

_ga

Valjanost: 2 godine
Opis: Statistika posjećenosti web stranice, pri čemu se podaci obrađuju anonimno. Podaci nisu dostupni trećim stranama.

_gid

Valjanost: 1 dan
Opis: Statistika posjećenosti web stranice, pri čemu se podaci obrađuju anonimno. Podaci nisu dostupni trećim stranama.

Ime: medex_*[Analytics]

Valjanost: do kraja sesije.
Opis: Kolačić se koristi za bilježenje određenih događaja koji su poslani u Google Analytics.

Ime: cx_id

Valjanost: dvije godine od zadnjeg posjeta
Opis: Usluga BehaviorExchange (u daljnjem tekstu: BehaviorExchange) koristi kolačiće za prikupljanje analitičkih i korisničkih podataka za vlastite potrebe, s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva. Uz pomoć kolačića, BehaviorExchange prikuplja tehničke podatke (o vrsti uređaja, operacijskom sustavu, internetskom pregledniku, odnosno domeni preko koje ste došli na web stranicu) pomoću kojih možemo dizajnirati i nadograditi našu uslugu kako bi bila što učinkovitija i bolja za korisnike. Kolačići BehaviourExchange šalju neosobne podatke i ne otkrivaju vaš identitet, već prikupljaju opće podatke o posjetu i načinu korištenja web stranice koja koristi našu uslugu.
Navedene tehničke i neosobne podatke prikupljamo za vlastito istraživanje tržišta i za poboljšanje korisničkog iskustva. Korištenje ovih kolačića ni na koji način nije povezano s vašim potencijalnim korisničkim profilom ili vašim specifičnim narudžbama na određenoj web stranici. Podatke, dobivene uz pomoć kolačića ne prodajemo i ne dijelimo s drugima, osim ako to zakonski ne zahtijevaju nadležna državna tijela.

Dodatni kolačići (Facebook)

_fbp

Valjanost: 90 dana
Opis: Praćenje pregleda sadržaja web stranice s ciljem prikazivanja oglasa koji su prilagođeni pojedincu.

Korištenjem web stranice pristajete na korištenje kolačića

Dodatni kolačići (iPROM)

UID
Opis: iPROM-ov kolačić funkcionira na način da sustav instalira kolačić na temelju kojeg se nakon napuštanja web-stranice prikazuju personalizirani oglasi na drugim internetskim medijima. Sustav postavlja kolačić na korisnički profil (preglednik) uz prethodno izričito dobivenu suglasnost na web-stranici. Profil korisnika je anonimiziran i ne sadrži osobne podatke. 

Slažete li se da web mjesto koristi kolačiće?

Trenutačno odabran: se strinjam

Slažem se Ne slažem se

Isporuka robe

U slučaju dostave dostavnom službom GLS, primatelj je dužan preuzeti robu od dostavljača na adresi koju je sam odabrao u postupku kupnje, pod uvjetima koje određuje GLS.

Kupac odnosno primatelj dužan je prilikom preuzimanja provjeriti količinu i kvalitetu robe.

Kupac se izričito obvezuje da se zbog kasnije isporuke robe ili drugačijeg načina dostave robe odriče drugih načina nadoknade nastalih troškova, plaćene kupoprodajne cijene i plaćenih troškova dostave robe, kao što su primjerice odštetni zahtjevi u obliku građanske tužbe i slično, a zadržava sva ostala minimalna prava sukladno odredbama članka 23. i 24. Zakona o zaštiti potrošača. Svi proizvodi koji su na zalihi isporučuju se unutar 2-3 radna dana nakon primitka Vaše narudžbe. Robu ne otpremamo subotom, nedjeljom i praznicima.

Odustajanje od narudžbe

Nakon predaje elektronske narudžbe, kupac može odustati od narudžbe u roku od 24 sata na temelju obavijesti o odustajanju na e-mail adresu sveč[email protected]

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (ZVPot), naručenu robu kupljenu na daljinu (što uključuje i kupnju putem interneta) možete vratiti bez razloga. Kupac ostvaruje pravo pristupa ugovoru tako da u roku od 15 dana od primitka robe pisanim putem obavijesti ponuđača na adresu [email protected] da odustaje od ugovora, bez obrazloženja svoje odluke. Poruka se smatra pravovremenom ako je poslana u roku. Kupac je tada dužan vratiti Medex d.o.o. robu u originalnom pakiranju, u istoj količini te neoštećenu i nekorištenu najkasnije u roku od 30 dana od dana obavijesti o odustajanju od ugovora. na adresu Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana. Troškove povrata robe snosi kupac. Ne prihvaćamo plaćanje otkupnine.

Povrat robe i reklamacije

U Medexu brinemo o kvaliteti proizvoda. U slučaju da ste primili proizvod koji ne odgovara Vašim željama ili potrebama, zamijenit ćemo ga drugim ili na Vaš zahtjev vratiti novac. Možete ga vratiti neoštećenog, nekorištenog i u originalnom pakiranju u roku od 15 dana od kupnje na adresu: Medex d.o.o., Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana, a mi ćemo vam vratiti novac. Mogućnost povrata ne vrijedi ako je originalno pakiranje ili sigurnosni pečat uklonjen ili proizvod koji se koristi. Ne prihvaćamo plaćanje otkupnine.

Odbijena narudžba

Internet trgovina medex.si može odbiti narudžbu za koju utvrdi da je ne može izvršiti pod navedenim uvjetima i podacima kojima raspolaže.

Pohranjivanje narudžbe

Predana elektronska narudžba, odnosno kupoprodajni ugovor, pohranjuje se u sjedištu tvrtke. Na njegov zahtjev potrošač kopiju narudžbe prima na e-mail adresu, odnosno na fizičku adresu navedenu u narudžbi. Zahtjev možete uputiti na našu e-mail adresu [email protected] ili pisanim putem u sjedište tvrtke.

Povrat robe i reklamacije

U Medexu brinemo o kvaliteti proizvoda. U slučaju da ste primili proizvod koji ne odgovara Vašim željama ili potrebama, zamijenit ćemo ga drugim ili na Vaš zahtjev izvršiti povrat novca. Možete ga vratiti neoštećenog, nekorištenog i u originalnoj ambalaži u roku od 15 dana od kupnje na adresu: Medex d.o.o., Linhartova cesta 49A, 1000 Ljubljana i vratit ćemo vam vaš novac. Mogućnost povrata ne vrijedi ako je originalna ambalaža ili sigurnosni pečat uklonjen odnosno proizvod korišten. Ne prihvaćamo pošiljke s otkupninom.

Povrat oštećenih pošiljaka

U slučaju da je poštanski paket s kojim je kupac primio naručene proizvode fizički oštećen, u njemu nedostaje sadržaj ili sadrži znakove otvaranja, kupac je dužan pokrenuti postupak reklamacije kod tvrtke Medex. To možete učiniti tako da na e-mail [email protected] pošaljete sliku oštećenog paketa i/ili proizvoda, priložite kopiju računa te dopišete broj internetske narudžbe. Zajedno s GLS-om osigurat ćemo da reklamacija bude riješena u najkraćem mogućem roku.

Troškove slanja reklamacija snosi ponuditelj putem GLS-a.

Politika privatnosti i zaštita podataka

Tvrtka Medex d.o.o. se obvezuje trajno zaštititi sve osobne podatke. Svi podaci dobiveni putem internetske stranice www.medex.si koristit će se isključivo za slanje informativnog materijala, ponuda, računa i ostale potrebne komunikacije. Podatke korisnika nećemo prosljeđivati ​​trećoj osobi, osim u slučaju kada je zahtjev podnesen u pisanom obliku od strane državnih institucija.


Ukoliko želite obaviti kupnju u Medex internetskoj trgovini potrebni su nam sljedeći podaci za plaćanje:


▪  ime
▪  prezime
▪  telefon
▪  podaci o adresi
▪  mjesto
▪  poštanski broj

To nam omogućuje da osiguramo nesmetan proces konačnog izvršenja vaše narudžbe i da vas obavijestimo o mogućim promjenama narudžbe.

Podaci za dostavu su isti kao i podaci za plaćanje.

Internetska trgovina medex također može automatski prikupljati neke podatke o hardveru i softveru vašeg računala. Ovi podaci uključuju: IP adresu, vrstu preglednika, nazive domena, vrijeme pristupa i adrese internetskih stranica koje ste posjetili u našoj internetskoj trgovini. Ponuditelj ove informacije koristi isključivo za izračun opće statistike korištenja medex internetske trgovine i optimizaciju.

Sigurnost internetske trgovine
U medex internetskoj trgovini koristimo nekoliko sigurnosnih i zaštitnih sustava koji pružaju odgovarajuću zaštitu od gubitka ili zlouporabe podataka.

Pritužbe i sporovi i primjena prava

Ponuditelj se pridržava važećih zakona iz područja zaštite potrošača. Maksimalno se trudi ispunjavati svoju dužnost uspostavljanja učinkovitog sustava rješavanja pritužbi te određuje osobu s kojom se kupac u slučaju problema može povezati telefonski ili e-mailom. U slučaju problema, korisnik (kupac) se može za pomoć obratiti na tel. br.: 01/475 75 00. Korisnik (kupac) može podnijeti pritužbu na e-mail adresu [email protected] Postupak rješavanja je povjerljiv.

Ponuditelj će u roku od pet radnih dana potvrditi da je zaprimio pritužbu te obavijestiti korisnika (kupca) koliko dugo će ju rješavati te ga cijelo vrijeme obavještavati o tijeku postupka. Ponuditelj će se maksimalno potruditi da se eventualni sporovi riješe sporazumno. Ukoliko se sporazumno rješenje spora ne postigne, za rješavanje svih sporova između ponuditelja i korisnika (kupca) isključivo je mjesno nadležan stvarno nadležni sud u Ljubljani. Ponuditelj i korisnik (kupac), kao sudionici elektroničkog poslovanja, međusobno priznaju valjanost elektroničkih poruka na sudu.

Za ove Opće uvjete poslovanja i za sve sporove između ponuditelja i korisnika (kupca) na snazi je i primjenjuje se slovensko materijalno i procesualno pravo, pri čemu se ne primjenjuju pravila međunarodnog privatnog prava koja upućuju na primjenu nekog drugog prava.

Na sve odnose te prava i obveze koji nisu uređeni ovim Općim uvjetima poslovanja, na odgovarajući se način primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima /slov. Obligacijski zakonik/, Zakona o elektroničkom poslovanju na tržištu /slov. Zakon o elektronskem poslovanju na trgu/, Zakona o zaštiti osobnih podataka /slov. Zakon o varstvu osebnih podatkov/ i Zakona o zaštiti potrošača /slov. Zakon o varstvu potrošnikov/.

Izmjene općih uvjeta poslovanja

Ponuditelj može u slučaju izmjene propisa koji uređuju poslovanje internetskih trgovina, zaštitu podataka i druga područja vezana za poslovanje internetske trgovine ponuditelja te u slučaju promjene vlastite poslovne politike, izmijeniti i/ili dopuniti ove Opće uvjete poslovanja, o čemu će svaki put na primjereni način upoznati korisnike, u što se posebice ubraja obavještavanje putem internetskih stranica www.medex.si. Svake izmjene i/ili dopune Općih uvjeta poslovanja stupaju na snagu i primjenjuju se istekom roka od osam dana od objave izmjena i/ili dopuna. Ukoliko je izmjena i/ili dopuna Općih uvjeta poslovanja nužna radi usklađivanja s propisima, te izmjene i/ili dopune mogu iznimno stupiti na snagu i primjenjivat se u kraćem roku.

Medex d.o.o. posluje u skladu sa Zakonom o elektroničkom poslovanju na tržištu (ZEPT) /slov. Zakon o elektronskem poslovanju na trgu/ i na temelju njega donesenim propisima.

Želimo vam ugodne i povoljne kupnje u našoj internetskoj trgovini.

Vaš Medex
Odgovornost
Medex d.o.o. ne odgovara za posljedice korištenja proizvoda kupljenih putem medex internetske trgovine, a koje proizlaze iz korištenja koje nije u skladu s uputama za uporabu tih proizvoda. Sav sadržaj na internetskim stranicama www.medex.si je informativne prirode i koristan samo kao izvor općih informacija te ne može zamijeniti konzultacije s liječnikom ili ljekarnikom.

Medex d.o.o. nije odgovoran za smetnje u odvijanju usluge, koje su posljedica postupanja korisnika (npr. računalo zaraženo virusima) ili pružatelja ruta odnosno infrastrukture koju koristi usluga medex internetske trgovine (npr. prekid rada interneta).

Medex d.o.o. posluje u skladu s važećom zakonskom regulativom te u svakom trenutku brine o korisnicima i kupcima. U eventualnim sporovima poduzima sve napore da se dođe do sporazumnog rješenja. Svaku eventualnu pritužbu kupac može uputiti na objavljene kontakte.

Medex d.o.o. poduzima sve napore kako bi u svakom trenutku pružio odgovarajući slikovni materijal, opise proizvoda i upute. Unatoč tome, fotografije proizvoda u medex internetskoj trgovini su simbolične, a dostupni tekstualni materijali su informativne prirode. Kupac odnosno korisnik mora prije uporabe pročitati i pridržavati se uputa priloženih uz određeni proizvod.

Korisnici nas u svakom trenutku mogu upozoriti na eventualne greške, na čemu ćemo im u medex internetskoj trgovini biti iskreno zahvalni.