Kome je namijenjen Direct Magnesium 400 + D3?

  • Svima koji žele smanjiti umor i iscrpljenost
  • Svima koji žele brinuti o normalnom funkcioniranju živčanog sustava, mišića i srca 
  • Idealno za putovanja (uzima se bez vode)
  • Magnezij i vitamin D dodatno doprinose funkciji mišića, održavanju zdravih kostiju i zubi
  • Vitamin B6 doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti
Magnesium_DIRECT_400_D3-03577-V2
plant-6
hexagon-left
Magnesium_DIRECT_400_D3-03572-V2

Brze činjenice o Direct Magnesium 400 + D3

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Jer uz 400 mg dobro apsorbiranog magnezija sadrži i vitamin D3, B1, B6. Proizvod je prikladan za izravnu konzumaciju, bez vode.

Istresite 1 vrećicu dnevno direktno u usta, progutajte bez konzumiranja vode.

Smanjuje grčeve mišića, umor i iscrpljenost, može pomoći kod glavobolje ili migrene, doprinosi normalnoj funkciji srca.

hexagon-right-small
O proizvodu

Pobrinite se za dovoljan unos magnezija

Direct Magnesium 400 + D3 u prahu doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnoj funkciji živčanog sustava, mišića i srca. Naše tijelo magnezij ne proizvodi s hranom, već ga moramo unositi prehranom ili s dodacima prehrani. Potrebe za magnezijem su posebno povećane kod sportaša, djece, tinejdžera, trudnica, dojilja i starijih osoba. Magnezij je izuzetno važan jer sudjeluje u gotovo svim procesima i služi kao strukturni dio kostiju i zuba. Magnezij je mineral koji, dakle, podržava stotine kemijskih reakcija u tijelu, ali mnogi ga ljudi dobivaju manje nego što im je potrebno. Prema ocjenama stručnjaka, više od 60 % osoba koji vode računa o zdravoj prehrani suočava se s nedostatkom magnezija.

Magnesium_DIRECT_400_D3-03596-V1
Magnesium_DIRECT_400_D3-03590-V1

Zašto je Direct Magnesium 400 + D3 tako učinkovit?

Zato jer sadrži 400 mg magnezija iz magnezij citrata, koji se dobro apsorbira i idealan je za brzu opskrbu magnezijem i magnezijevim oksidom za popunjavanje zaliha magnezija. Osim toga, sadrži i vitamine D3, B1, B6. Bez dodanog šećera, s okusom naranče.


Više informacija
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovPrehrambeni dodatak; vrećice; 20 x 2,2 g; 20 dana redovne uporabe
SvojstvaBez dodanog šećera, Vegansko, Bez laktoze, Bez umjetnih aroma, Bez glutena
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

1 vrećica dnevno, odrasli i djeca stariji od 14 godina. Vrećicu otvorite na označenom mjestu, sadržaj istresite direktno u usta, polako otopite i progutajte bez konzumiranja vode. Magnezij može imati laksativni učinak. Ako se to dogodi, prepolovite dozu, smanjite unos.

Sestavine

Zaslađivač (ksilitol), magnezijev citrat, magnezijev oksid, regulator kiselosti (limunska kiselina), prirodna aroma naranče, vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin D (kolekalciferol), vitamin B1 (tiamin mononitrat), boja (karoteni).

Sastojci , Na 1 vrećicu (2,2 g)*

% PU**

Magnezij

400 mg

107

Vitamin B6:

1,4 mg

100

Vitamin D:

10 μg (400 IE)

200

Tiamin (vitamin B1)

1,1 mg

100

*Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi.

**Preporučeni dnevni unos.

Customer Questions
Kada je potreban veći unos magnezija?
Veći unos magnezija potreban je kada je pojačano njegovo izlučivanje mokraćom, što može biti posljedica uzimanja nekih lijekova (lijekovi za mokrenje, neki antibiotici). Veći unos potreban je i kod starijih osoba koje imaju smanjenu sposobnost nadoknade magnezija iz tkiva. Veći unos preporučuje se i svima koji često piju alkohol, kofein i konzumiraju rafinirane šećere. Alkohol, kofein, šećer pojačavaju izlučivanje magnezija putem bubrega.
Koji su znakovi nedostatka magnezija?
Znakovi nedostatka magnezija su: grčevi u mišićima, stalni umor, nedostatak motivacije za rad i učenje buđenje noću, depresija, migrenske glavobolje, trzanje očiju, nepravilan rad srca - aritmija, jaka želja za čokoladom, akne, ekcemi i drugi kožni problemi, lomljivi nokti, povećana osjetljivost na buku.
Zašto magnezij pri pojačanoj sportskoj aktivnosti?
Teški fizički napori tijekom bavljenja sportom ubrzavaju gubitak magnezija, što je prvenstveno uzrokovano pojačanim znojenjem. Osobito pri visokoj temperaturi i vlažnosti, gubitak tekućine može biti velik (do 2 l na sat). Nedovoljna opskrba magnezijem može smanjiti funkciju mišića, povećavajući sklonost mišićnih vlakana pucanju i istezanju. Magnezij doprinosi funkciji mišića, ravnoteži elektrolita i oslobađanju metaboličke energije. Uz pojačanu sportsku aktivnost ne smijemo zaboraviti nadoknaditi izgubljenu tekućinu. Napitkom Magnezij + D3 osigurat ćemo hidrataciju i dovoljnu količinu magnezija. Uz pojačanu sportsku aktivnost možete unijeti 2 vrećice ili 600 mg magnezija.
U kojim slučajevima treba biti oprezan pri uzimanju magnezija?
Ako uzimate dodatke prehrani s visokim dozama kalcija od 1000 mg, najbolje ga je uzimati ujutro, a magnezij navečer. Ako uzimate lijekove, nemojte istodobno uzimati magnezij. Poštujte vremenski interval od 2-3 sata. To se odnosi na antibiotike, inhibitore protonske pumpe, diuretike, ACE inhibitore (kod visokog krvnog tlaka) i laksative.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:DIRECT MAGNESIUM 400 + D3
Vaša ocjena

70

godina tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
DIRECT MAGNESIUM 400 + D3
Prehrambeni dodatak vrećice 20 x 2,2 g 20 dana redovne uporabe
  • 400 mg magnezija
  • Dodani vitamini D3, B1, B6
  • Odličnog okusa, sa aromom od naranče (direktna konzumacija, bez vode)
HRV-5-procent-off-1290x1032px
Možda bi vas zanimalo i