Kome je namijenjen Magnesium 400 + D3?

  • Svima koji žele smanjiti umor i iscrpljenost
  • Svima koji žele brinuti o normalnom funkcioniranju živčanog sustava i mišića
  • Napitak od soka od naranče u prahu
Magnesium_400_D3-03520-V2
plant-6
hexagon-left
Magnesium_400_D3-03494-V2

Brze činjenice o Magnesium 400 + D3

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Jer uz 400 mg magnezija, koji se dobro apsorbira, sadrži i vitamine D3, B2, B6

1 vrećicu dnevno istresite u čašu vode i dodajte 1,5 dl vode.

Smanjuje grčeve mišića, umor i iscrpljenost, može pomoći kod glavobolje ili migrene.

hexagon-right-small
O proizvodu

Pobrinite se za dovoljan unos magnezija

Magnesium 400 + D3 u prahu doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom funkcioniranju živčanog sustava i mišića. Naše tijelo magnezij ne proizvodi s hranom, već ga moramo unositi prehranom ili s dodacima prehrani. Potrebe za magnezijem su posebno povećane kod sportaša, djece, tinejdžera, trudnica, dojilja i starijih osoba. Magnezij je izuzetno važan jer sudjeluje u gotovo svim procesima i služi kao strukturni dio kostiju i zuba. Magnezij je mineral koji, dakle, podržava stotine kemijskih reakcija u tijelu, ali mnogi ga ljudi dobivaju manje nego što im je potrebno. Prema ocjenama stručnjaka, više od 60 % osoba koji vode računa o zdravoj prehrani suočava se s nedostatkom magnezija.

Magnesium_400_D3-04599-V1
Magnesium_400_D3-04602-V1

Zašto je Magnesium 400 + D3 tako učinkovit?

Zato što sadrži 400 mg magnezija iz magnezij citrata koji se dobro apsorbira i brzo djeluje. Osim toga, sadrži i vitamine D3, B2, B6, s okusom naranče.


Više informacija
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovDodatak prehrani;Vrećice; 20 x 8g;20 dana redovite upotrebe
SvojstvaBez dodanog šećera, Vegansko, Bez umjetnih aroma
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

1 vrećica dnevno, odrasli i djeca stariji od 14 godina. Sadržaj vrećice istresite u čašu i dodajte 1,5 dl vode. Magnezij može imati laksativni učinak. Ako se to dogodi, prepolovite dozu, smanjite unos.

Sestavine

magnezijev citrat, fruktoza, dekstroza, regulatori kiselosti (limunska kiselina, natrijevi karbonati), koncentrirani sok od naranče u prahu 2,5 % (maltodekstrin, koncentrirani sok od naranče 1,3 %), prirodna aroma naranče (maltodekstrin, stabilizator: guma arabika, šećer), bojilo: karoteni, vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B2 (riboflavin), vitamin D (kolekalciferol), tvar protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid.

Sastojci (1 vrećica = 8 g)*

% PU**

Magnezij:

400 mg

107

Riboflavin (vitamin B2):

1,6 mg

114

Vitamin B6:

1,4 mg

100

Vitamin D:

10 μg (400 IE)

200

*Sastojci u preporučenoj dnevnoj dozi.

** Preporučeni dnevni unos.

Customer Questions
Kada je potreban veći unos magnezija?
Veći unos magnezija potreban je kada je pojačano njegovo izlučivanje mokraćom, što može biti posljedica uzimanja nekih lijekova (lijekovi za mokrenje, neki antibiotici). Veći unos potreban je i kod starijih osoba koje imaju smanjenu sposobnost nadoknade magnezija iz tkiva. Veći unos preporučuje se i svima koji često piju alkohol, kofein i konzumiraju rafinirane šećere. Alkohol, kofein, šećer pojačavaju izlučivanje magnezija putem bubrega.
Koji su znakovi nedostatka magnezija?
Znakovi nedostatka magnezija su: grčevi u mišićima, stalni umor, nedostatak motivacije za rad i učenje buđenje noću, depresija, migrenske glavobolje, trzanje očiju, nepravilan rad srca - aritmija, jaka želja za čokoladom, akne, ekcemi i drugi kožni problemi, lomljivi nokti, povećana osjetljivost na buku.
Zašto magnezij pri pojačanoj sportskoj aktivnosti?
Teški fizički napori tijekom bavljenja sportom ubrzavaju gubitak magnezija, što je prvenstveno uzrokovano pojačanim znojenjem. Osobito pri visokoj temperaturi i vlažnosti, gubitak tekućine može biti velik (do 2 l na sat). Nedovoljna opskrba magnezijem može smanjiti funkciju mišića, povećavajući sklonost mišićnih vlakana pucanju i istezanju. Magnezij doprinosi funkciji mišića, ravnoteži elektrolita i oslobađanju metaboličke energije. Uz pojačanu sportsku aktivnost ne smijemo zaboraviti nadoknaditi izgubljenu tekućinu. Napitkom Magnezij + D3 osigurat ćemo hidrataciju i dovoljnu količinu magnezija. Uz pojačanu sportsku aktivnost možete unijeti 2 vrećice ili 600 mg magnezija.
U kojim slučajevima treba biti oprezan pri uzimanju magnezija?
Ako uzimate dodatke prehrani s visokim dozama kalcija od 1000 mg, najbolje ga je uzimati ujutro, a magnezij navečer. Ako uzimate lijekove, nemojte istodobno uzimati magnezij. Poštujte vremenski interval od 2-3 sata. To se odnosi na antibiotike, inhibitore protonske pumpe, diuretike, ACE inhibitore (kod visokog krvnog tlaka) i laksative.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:MAGNESIUM 400 + D3
Vaša ocjena

69

godine tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
MAGNESIUM 400 + D3
Dodatak prehrani Vrećice 20 x 8g 20 dana redovite upotrebe
  • 400 mg magnezija
  • Dodani vitamini D3, B2, B6
  • Instant napitak
HRV-5-procent-off-1290x1032px
Možda bi vas zanimalo i