Kome je namijenjen magnezij + D3?

  • Svima koji su pod stresom i iscrpljeni
  • Sportašima i rekreativcima s lakšim ozljedama zglobova i hrskavice
  • Trudnicama i dojiljama
  • Svima koji imaju česte grčeve mišića
  • Adolescentima u razdoblju ubrzanog rasta
  • Ženama u menopauzi ili protiv PMS-a
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Brze činjenice o Magneziju + D3

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Magnezij i vitamin D bitni su nutrijenti za fiziološku funkciju raznih organa. Magnezij, vitamin D, kalcij i fosfor međusobnim djelovanjem utječu na rast i održavanje kostiju.
Magnezij se može konzumirati u bilo koje doba dana. Jedna vrećica Magnezija +D3 dovoljna je za preporučeni dnevni unos, što je potpuno dovoljno za odrasle osobe uz zdravi način života.
Smanjuje grčeve mišića, smanjuje umor i iscrpljenost, može pomoći kod glavobolje ili migrene.
Ako uzimate antibiotike, inhibitore protonske pumpe, diuretike, ACE inhibitore (u slučaju visokog krvnog tlaka) i laksative, nemojte istodobno uzimati magnezij. Poštujte interval od 2-3 sata.
Prerađeni proizvodi (mesni proizvodi, bezalkoholna pića...) s fosfatima uz obroke s magnezijem poništavaju dobrobit magnezija, jer fosfati stvaraju vezu s magnezijem i tijelo ga ne može apsorbirati.
hexagon-right-small
O proizvodu

Uzimajte dovoljno magnezija

Magnezij + D3 je napitak koji doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnoj funkciji živčanog sustava i mišića. Magnezij je esencijalni mineral koji naše tijelo ne proizvodi samo, već ga unosimo uravnoteženom prehranom. Teško bismo pronašli proces u koji magnezij nije uključen barem i neizravno, jer služi kao strukturni dio kostiju i zuba.

Magnezij sudjeluje u funkcioniranju više od 300 metaboličkih enzima i uključen je u mnoge fiziološke procese uključene u proizvodnju energije, sintezu proteina, nukleinskih kiselina, transport iona. Magnezij je mineral koji, dakle, podržava stotine kemijskih reakcija u tijelu, ali mnogi ga ljudi dobivaju manje nego što im je potrebno. Prema ocjenama stručnjaka, više od 60% osoba koji vode računa o zdravoj prehrani suočava se s nedostatkom magnezija.


32416-02-n-v1
32416-03-n-v1

Zašto je Magnezij + D3 učinkovit?

Magnezij + D3 ima jedinstvenu kombinaciju Mg + D3+B2+B6 koja učinkovito otklanja probleme s nedostatkom magnezija i izvrsnog je okusa, bez zaslađivača.


Više informacija
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovDodatak prehrani;prah;20 vrećica;20 dni redovne upotrebe
SvojstvaVegansko, Bez laktoze, Bez glutena, Bez konzervansa
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Način upotrebe:

1 vrećica

Sadržaj vrećice istresite u čašu i dodajte 1,5 dl vode.

U slučaju povećane potrebe za magnezijem doza se može povećati na 2 vrećice dnevno.

Sestavine

Magnezijev citrat, fruktoza, dekstroza, regulatori kiselosti (limunska kiselina, natrijevi karbonati), koncentrirani sok od naranče u prahu 2,9% (maltodekstrin, koncentrirani sok od naranče), prirodna aroma naranče (maltodekstrin, stabilizator: guma arabika, šećer), bojilo: karoteni, vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B2 (riboflavin), vitamin D (kolekalciferol), tvar protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid.

Magnezij

 300 mg (80% PU)

Riboflavin (vitamin B2)

1,6 mg (114% PU)

Vitamin B6

1,4 mg (100% PU)

Vitamin D

10 µg (200% PU)

Customer Questions
Kad biti oprezan pri uzimanju magnezija?
Ako uzimate dodatke prehrani s visokim dozama kalcija od 1000 mg, najbolje ga je uzimati ujutro, a magnezij navečer. Ako uzimate lijekove, nemojte istodobno uzimati magnezij. Poštujte vremenski interval od 2-3 sata. To se odnosi na antibiotike, inhibitore protonske pumpe, diuretike, ACE inhibitore (kod visokog krvnog tlaka) i laksative.
Kada je potreban veći unos magnezija?
Veći unos magnezija potreban je kada je pojačano njegovo izlučivanje mokraćom, što može biti posljedica uzimanja nekih lijekova (lijekovi za mokrenje, neki antibiotici). Veći unos potreban je i kod starijih osoba koje imaju smanjenu sposobnost nadoknade magnezija iz tkiva. Veći unos preporučuje se i svima koji često piju alkohol, kofein i konzumiraju rafinirane šećere. Alkohol, kofein, šećer pojačavaju izlučivanje magnezija putem bubrega.
Koji su znakovi nedostatka magnezija?
Znakovi nedostatka magnezija su: grčevi u mišićima, stalni umor, nedostatak motivacije za rad i učenje buđenje noću, depresija, migrenske glavobolje, trzanje očiju, nepravilan rad srca - aritmija, jaka želja za čokoladom, akne, ekcemi i drugi kožni problemi, lomljivi nokti, povećana osjetljivost na buku.
Zašto magnezij pri pojačanoj sportskoj aktivnosti?
Teški fizički napori tijekom bavljenja sportom ubrzavaju gubitak magnezija, što je prvenstveno uzrokovano pojačanim znojenjem. Osobito pri visokoj temperaturi i vlažnosti, gubitak tekućine može biti velik (do 2 l na sat). Nedovoljna opskrba magnezijem može smanjiti funkciju mišića, povećavajući sklonost mišićnih vlakana pucanju i istezanju. Magnezij doprinosi funkciji mišića, ravnoteži elektrolita i oslobađanju metaboličke energije. Uz pojačanu sportsku aktivnost ne smijemo zaboraviti nadoknaditi izgubljenu tekućinu. Napitkom Magnezij + D3 osigurat ćemo hidrataciju i dovoljnu količinu magnezija. Uz pojačanu sportsku aktivnost možete unijeti 2 vrećice ili 600 mg magnezija.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:MAGNEZIJ + D3
Vaša ocjena

69

godine tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
MAGNEZIJ + D3
Dodatak prehrani prah 20 vrećica 20 dni redovne upotrebe
  • 300 mg magnezija iz magnezij citrata
  • Dodani vitamini D i B2, B6
  • Odličnog okusa, sa sokom od naranče
HRV-5-procent-off-1290x1032px
Možda bi vas zanimalo i