10 minuta s Natašom #2

10 minuta s Natašom #2

4. studenoga 2022.
Vrijeme za čitanje: 4 min
10 minuta s Natašom #2

Često tražite izgovore za vježbanje? S osobnom trenericom Natašom Gorenc skoknuli smo na Ljubljanski grad /Ljubljanski dvorac/ i tamo pronašli motivaciju za individualnu 10-minutnu tjelovježbu za jačanje tijela. Nataša će vam pokazati da rekvizite za trening možete pronaći i u prirodi ili lokalnom okruženju. Vježbanje u prirodi ne samo da nas nagrađuje svježim zrakom i snažnim tijelima, već i prekrasnim pogledima!

Nataša preporučuje intenzivnu 10-minutnu vježbu te energetsko odrješenje.

O programu

Ovaj trening kombinirajte s usponom na obližnje brdo. Na vrhu ćete sigurno pronaći stepenice, drvenu klupu ili fitnes u prirodi, gdje možete izvoditi ove 10-minutne intenzivne vježbe uz prekrasan pogled kao nagradu. Program uključuje sljedeće vježbe:

  1. trčanje po stepenicama (40 sekundi, 2 serije)
  2. trčanje na svaku drugu stepenicu (40 sekundi)
  3. poskoci u čučnju uz stepenice i poskoci u gibanju u čučnju niz stepenice (40 sekundi)
  4. iskorak na stepenici sa zakretanjem trupa (12 ponavljanja na svakoj nozi)
  5. sklekovi s rotirajućim plankom (12 ponavljanja)
  6. istezanje u laktu (10 - 16 ponavljanja)
  7. preskakanje prepreke (položaj stolića za posluživanje) (20 preskoka)
nata_a_strech
21_copy_2

Uzmite kratke stanke između vježbi kako biste se hidrirali prije nastavka. Prilagodite vježbe svojim mogućnostima. Ako utvrdite da možete više, možete izvesti i dodatnu seriju.

Čime možete produljiti izdržljivost na treninzima?


Tijekom intenzivnog treninga i/ili treninga izdržljivosti ponekad nam je potreban dodatni unos energije. U takvim trenucima Nataša savjetuje korištenje sportskih gelova BeePower. U Medexu smo počeli razvijati sportske gelove na inicijativu sportaša koji su nam povjerili da žele energetske pripravke na prirodnoj bazi. Nataša se također pridružuje tim željama: "Posebno mi se sviđa što se gel sastoji od prirodnih ekstrakata." U Natašinim očima, BeePower gelovi imaju još jednu očitu prednost. “To je jedini gel od kojeg mi nije mučno. A već sam isprobala dosta sportskih gelova", tvrdi ona. Sadržani ekstrakt đumbira ima, naime, pozitivan učinak na želudac, što sprječava grčeve u želucu i mučninu, zato su BeePower Endurance kao i BeePower Nitro Boost prijatni za želudac.

O aktivnom vlogu s Natašom

10 minuta s Natašom Gorenc e video blog, namijenjen svima koji tijekom ljeta žele aktivno održavati čvrsto tijelo jednostavnim 10-minutnim dnevnim vježbama na otvorenom ili u zatvorenom prostoru. Nataša vježbe predstavlja s individualnim pristupom, na koji su od nje navikli i njezini vježbači, kao i gledatelji popularnog reality show-a

10 minuta na dan je dovoljno

U kombinaciji s pravilnom prehranom i vježbama izdržljivosti, 10 minuta intenzivnih vježbi snage dnevno posve je dovoljno za održavanje čvrstog tijela. Nataša čak tvrdi: "Umjesto treninga jednom ili dva puta tjedno po sat vremena, bolje je svaki dan odvojiti 10 minuta za vježbanje i napraviti osnovne vježbe jačanja."

Spremljaj Natašo na njenih kanalih: