4 ideje za zimski vikend bijeg s klincima

4 ideje za zimski vikend bijeg s klincima

20. listopada 2022.
Vrijeme za čitanje: 5 min
kam z mulci za zimski bijeg

Zimi, kada su dani kratki, posebno je važno iskoristiti sunčani vikend i svi zajedno se opskrbiti ​​prirodnim vitaminu D. 

Ekipa Kamo s klincem odabrala je 4 ideje za jednodnevni ili vikend izlet koji će oduševiti cijelu obitelj. 

Ekipa Kam z mulcem je izbrala 4 ideje za enodnevni ali vikend izlet, ki bo navdušil celo družino.

1. Park prirode Pivška presihajoča jezera 

Po cijeloj Pivškoj kotlini raspoređeno je čak 17 presušujućih jezera, a najpoznatija i najveća su Petelinjsko (Petelinje) i Palško jezero. Zimi možete klizati po jezerima ili jednostavno šetati po mirnoj prirodi. Prije nego krenete u istraživanje jezera, svakako posjetite Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, gdje ćete saznati kako jezera nastaju, kako mještani žive s njima, te upoznati njihove stanovnike. Interakcija djece u muzeju je zajamčena!
Ako si možete priuštiti i produžiti izlet i na vikend, preporučujemo i jahanje i upoznavanje domaćih životinja na imanju Dvorca Prestranek te posjet najvećem muzejskom kompleksu u Sloveniji - Parku vojne povijesti Pivka.

Kako vas ništa ne bi iznenadilo na putu, ponesite propolis sprej sa sobom.

kam_z_mulci_narava_1

2. Rilkeovom stazom do Dvorca Devin

Ako su vaši klinci (pre)puni energije, a uz to obožavaju priče o vitezovima i dvorcima, šetnja Rilkeovom stazom i posjet Dvorcu Devin odličan su izbor za vaš obiteljski izlet. Umirujući pogled na more i čudesni mirisi mediteranskog bilja opuštajuće će djelovati i na odrasle. Rilkeova pješačka staza duga 2 km prolazi rubom visokih litica iznad Sesljanskog zaljeva i dio je Državnog rezervata prirode Devinske Stene.

3. Na Bloško jezero s djecom

Bloško jezero postaje sve popularnije izletište. Uz šetnju oko jezera, marende i igru ​​na spravama za igranje u brvnari "Kuća nasuprot sunca", šetnju parkom Bloška idila, gdje će vas pratiti drvene skulpture, jezero nudi i sjajno klizalište zimi. Ako imate višak energije ili vremena, možete posjetiti obližnje Cerkniško jezero, popeti se na Slivnicu na odlične palačinke ili uhvatiti sunčeve zrake na Rakitni.

4. Park Expano u Pomurju

Pomurje se prečesto zanemaruje zbog udaljenosti od središnje Slovenije. Međutim, ova regija ima toliko toga za ponuditi našim klincima! Ako imate samo jedan slobodni dan a, svakako posjetite interaktivni doživljajni park Expano uz Soboško jezero s motoparkom. Ovdje možete bez problema provesti cijeli dan, također možete iznajmiti bicikle i voziti se oko jezera do Dvorca Rakičan i promatrati njihove konje ili do centra Murske Sobote. Ako imate još koji dan više na raspolaganju, preporučujemo da se popnete na toranj Vinarium u Lendavskim goricama. Tamo možete iskusiti pogled od 360° na valoviti vinorodni krajolik i sve 4 države, posjetiti Bukovničko jezero te pustolovni park među krošnjama bukovničke šume i poučiti klince o šumskom ekosustavu u pustolovnom parku Križevci.
 
Za prvu pomoć kad ste gladni, ponesite sa sobom ukusne Nature bar grickalice.

Više o portalu Kamo s klincem

Ideje za izlete sažela je Iva, jedna od suosnivačica popularnog slovenskog portala za aktivno provođenje vremena s djecom - kamzmulcem.si. U gotovo pet godina od nastanka postao je neizostavan, tzv. online savjetnik za putovanja i izlete kojem se roditelji obraćaju kada odlučuju kamo na duži odmor ili na kraći izlet s klincima te kada trebaju savjete iz prve ruke za sigurno i ugodno putovanje s obitelji. Nedavno je na poziv izdavačke kuće Mladinska knjiga izašao i njihov prvi obiteljski vodič "Kamo s klincem po Sloveniji", u kojem je sabrano čak 62 izleta i doživljaja po Sloveniji kojih će se slovenski roditelji rado sjećati, čak i kad najmlađi odrastu.

Pratite #MedexLife avanture s klincima i na:

O ostalim medenim zimskim idejama

Još sličnih savjeta, recepata i ideja možete pronaći u našoj zimskoj knjižici #MedexLife, koja je uz vašu sljedeću kupnju dostupna u našoj internetskoj trgovini ili je možete pronaći među policama u našoj Trgovini Medex na Miklošičevoj.