5 motivacijskih pristupa za uspješan skok u novu školsku godinu!

5 motivacijskih pristupa za uspješan skok u novu školsku godinu!

25. listopada 2022.
Vrijeme za čitanje: 5 min
nova školska godina

Neki učenici ulazak u novu školsku godinu očekuju s nestrpljenjem, dok bi drugi najradije ponovno uveli nastavu na daljinu. Kako motivirati naše najmlađe da postave jutarnju budilicu i sretni se vrate u školske klupe?

Slijedite 5 trikova s kojima će ulazak u ovu školsku godinu bili bezbrižan i za roditelje i za djecu!

1. Neka prvi dan škole bude nešto posebno

Prvi šolski dan je lahko za marsikaterega šolarčka zelo stresen. Označuje konec počitnic in pričetek domačih nalog, seminarskih projektov in domačega branja. Svojemu otroku lahko začetek šole polepšate z majhnim darilom. To je lahko obisk živalskega vrta, če ima rad živali, ali pa preprosto tablica najljubše čokolade. Pomembno je, da svojemu otroku že na predvečer poveste, s čim ga boste razveselili na prvi šolski dan. Poskusite in videli boste, da bo veselje ob odhodu v šolo še malo večje!

2. Novi školski pribor

eka su djeca jako ponosna na svoju novu školsku torbu, posebnu seriju bojica i olovaka, ili se jednostavno vesele umotavanju i označavanju novih bilježnica. To im daje dodatni poticaj za učenje novog gradiva. Stoga im, dakle, dopustite da školski pribor biraju sami. U njihov školski pribor možete dodati i predmete koje obično koriste stariji učenici, poput: boce za piće vode iz slavine kako bi je mogli nositi sa sobom cijelo vrijeme ili balzam za usne za zaštitu usana svojeg mališana. Zbog toga će se posebno mlađi učenici osjećati još važnijima i odraslima. Ne zaboravite i na dodatak okusnog vitamina D, kojeg mališani vole.

Vitamin D3 junior

Preporučujemo: Vitamin D3 junior, koji ima dodan propolis i izvrsnog je okusa

Matična mliječ s vitaminima i Vitamin D3 junior.

3. I doručak može biti avantura - nazdravite novoj školskoj godini!

Jasno je da je doručak najvažniji obrok u danu. Stoga rano naučite dijete da je za doručak potrebno odvojiti vrijeme. Ako imate priliku, sjednite kao obitelj za stol i pripremite zdravi doručak. Ne bi nam priličilo da vam pritom ne preporučimo kruh namazan s medom.

Tijekom prvih dana škole također vam savjetujemo da vodite računa o svojoj dobrobiti i svojem imunološkom sustavu. Nazdravite uspješnom danu matičnom mliječi s vitaminima u boci.

Djeci u dobi od 3 do 10 godina preporučujemo uzimanje Gelée royale junior, koji je ugodnog okusa i posebno prilagođen djeci.

Preporučujemo: Gelée royale junior, matična mliječ i prirodni vitamin C & E te beta karoten u bočici

4. Nagradite mališana koji se drži reda

Polazak u školu idealno je vrijeme za utvrđivanje određenih mjera održavanja reda. Zajedno s djecom sastavite raspored koji će uključivati sve izvannastavne aktivnosti i domaće obveze, poput pospremanja sobe, stola nakon ručka ili slaganja iz sudopera. Poslijepodne možete rasporediti na vrijeme namijenjeno domaćoj zadaći, čitanju i vrijeme posvećeno igri i opuštanju. Ostavite malo prostora u rasporedu za dodjelu počasnih činova onoj djeci koja se drže dogovora. To možete, recimo, uvesti s tipičnim pčelinjim pečatićima.

5. Ravnoteža između odgovornosti i igre

spravno je da škola nije jedina stvar oko koje se vrte svi razgovori i aktivnosti. Djeca se moraju igratiprepuštati maštipenjati se po drveću, igrati se školice ili šutirati loptu. Također i pokoji dodatni YouTube isječak zabavnog crtića tu i tamo neće škoditi. Neka se razvijaju u onome što najradije vole raditi. Međutim, preporučujemo da s njima razgovarate i o tome kako se brinuti o pravilnoj higijeni i navikama koje povećavaju njihovu dobrobit. Naučite ih da uvijek pažljivo i pravilno operu ruke nakon dolaska kući, da kašlju i kišu u lakat, piju dovoljno vode i jedu što više voća i povrća. Za svoju dobrobit možete se pobrinuti i uzimanjem Multivitaminskih BetaGlukan junior sirupa ili upotrebom Propolis oral junior spreja, kada vas već malo svrbi grlo. Ujedno također preporučujemo dodavanje Vitamina D.

Preporučujemo:

  • Sirup Multivitamin junioruz med, koji sadrži dragocjene hranjive sastojke, kombinira 9 važnih vitamina za djecu: A, B6, B12, C, D, niacin, tiamin, riboflavin (vitamin B2) te pantotensku kiselinu.
  • Sirup BetaGlukan junior s dodatkom vitamina D za dugotrajnu potporu dječjeg imunološkog sustava.
  • Propolis oral junior na vodenoj bazi s aplikatorom koji je posebno prilagođen najmlađima, te stoga ne peče i ugodnog je okusa

Sirupi, Propolis i Vitamin D3 iz Medexa za bezbrižan ulazak u novu školsku godinu.

Slijedite preporučene trikove i učinite ulazak u ovu školsku godinu bezbrižnim i za roditelje i za djecu!