Obiteljski izlet u (ne)poznato!

Obiteljski izlet u (ne)poznato!

8. studenoga 2022.
Vrijeme za čitanje: 4 min
uroš in antea - razgled

Izleti i planinarenje s malim djetetom i dva psa ponekad je pravi izazov. Ali zato je puno zabavnije jer puno više zajedničkog vremena i organizacije ulažemo u potragu za novim avanturama.

"S vrha se pruža ludi pogled na Dolomite i jezero Garda, a na samoj planini ima mnogo pješačkih staza koje možete propješačiti tijekom dana.“ 

Prijedlog polazišta

Rasprave s drugim obiteljima, surfanje internetom i traženje prijedloga na društvenim mrežama uvelike nam olakšavaju ovakvo planiranje pa stoga rado pomažemo i drugima.

Super ideja za izlet koji bismo svakako preporučili mladim obiteljima koje žele doživjeti nešto novo je izlet na jezero Garda u Italiji, točnije uspon na Monte Baldo. Mnogo je izvrsnih i zaista lijepih hotela tik ispod planine, koje izvan sezone možete dobiti za odličnu cijenu. Izabrali smo idilični hotel u blizini žičare kojom smo se u prijepodnevno vrijeme popeli na planinu Monte Baldo.

monte_baldo_-_uro_in_antea

Ponesite sendviče i grickalice sa sobom!

Na samom vrhu je predivno! S vrha se pruža ludi pogled na Dolomite i na jezero Garda, a na samoj planini ima mnogo pješačkih staza koje možete prepješačiti tijekom dana. Ako vam nije šteta novca, naravno da si na vrhu možete priuštiti i ručak, ali da kažem da je porcija pečenih krumpirića 6€... Ups. Mi smo se zaputili drugim putem, jer dio iskustva je i sama priprema na cjelodnevno planinarenje. U hotelu smo si improvizirali sendviče, peciva i nekoliko zdravih grickalica i voća, ali prije svega, dobro se najeli doručka. Tko ne uživa u hotelskom doručku, zar ne?

Pa, nakon što smo prepješačili nekoliko kilometara - na samoj planini smo ih, naime, napravili skoro deset - u vrijeme ručka sjeli smo na livadu na vrhu planine, odakle se pružao prekrasan pogled i jeli. Predivno iskustvo! I nema ništa loše u tome da se pokoji dan preživi na sendvičima, voću i zdravim energetskim grickalicama.

Obratite pozornost na vrijeme

Treba samo malo pripaziti na vrijeme i pravodobno se vratiti prema Malcesinu. Inače, svaki izlet, pa čak i samo do susjednog sela, može biti prava avantura ako ga takvim napraviš.

Više o obitelji Bitenc

Upitali smo Anteu i Uroša o osobnim ciljevima, što ih pritom motivira i kako spajaju obiteljski život s odlascima u brda. Pripremili su 7 simpatičnih i iskrenih odgovora na naših 7 medenih pitanja.

Želite li ih još bolje upoznati?

Pratite ih na njihovim osobnim profilima: