Kolagen – tijelo ga treba

Kolagen – tijelo ga treba

31. kolovoza 2022.
Vrijeme za čitanje: 8 min
Kolagen – tijelo ga treba

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom organizmu i spada u strukturne proteine ​​sa funkcijom davanja potpore i oblikovanja. U tijelu postoji čak 28 različitih vrsta kolagena koji čine 30% svih proteina. Kolagen je važna građevna jedinica kože, mišića, zglobne hrskavice i svih vezivnih tkiva.

Pročitajte zašto ga je potrebno unositi u tijelo i koji kolagen iz Medexa odabrati.

pitje kolagena
kozarec kolagena
zenska kolagen
Kolagen i njegova uloga u organizmu

Kolagen je izveden iz grčke riječi "kólla", što znači ljepilo, i sufiksa "gene", što znači stvoriti. Kolagen predstavlja čak 30% svih proteina u tijelu te je samim time najzastupljeniji protein u ljudskom tijelu. U našem tijelu postoji više od 28 različitih vrsta kolagena. Kolagena vlakna su glavni gradivni elementi međustaničnog prostora vezivnog tkiva, koji stanicama daje potporu i osigurava stabilnost tkiva. Kolagen je prisutan u koži, hrskavici, kostima, mišićima i tetivama te u svim vezivnim tkivima.

Naše tijelo samo proizvodi kolagen, no nakon dvadesete godine proces stvaranja kolagena u organizmu se usporava. To se najprije primijeti na koži koja postaje suha i opuštena, pojavljuju se bore, nokti postaju lomljivi i lomljivi, a kosa sve tanja. Pad kolagena u organizmu odražava se i na otežano kretanje, jer se smanjuje količina kolagena u zglobnoj hrskavici i tetivama, kao iu mišićnim vlaknima koja postaju sve manje fleksibilna, a mišićna masa počinje raspadati. odbiti. Budući da kolagen ima vrlo važnu ulogu u našem tijelu, vrlo je poželjan sastojak kako kozmetičkih proizvoda tako i dodataka prehrani.

Konzumacijom kolagena u obliku dodatka prehrani tijelu osiguravamo izvor gradivnih elemenata vlastitog kolagena.
Kolageni iz Medexa sadrže sve potrebne aminokiseline za sintezu kolagena i talože se tamo gdje je kolagen tijelu najpotrebniji. Uz redovitu konzumaciju kolagena, rezultate ćete primijetiti u kratkom vremenu.
INFOGRAFIKA_SLO1
Hidrolizirani kolagen tijelo najbolje apsorbira

Istraživanja učinkovitosti hidroliziranog kolagena pokazala su da se čestice hidroliziranog kolagena savršeno apsorbiraju, uglavnom neoštećene prolaze kroz stijenku crijeva i iz crijeva prelaze u krv. Molekule kolagena putuju kroz krvotok i talože se tamo gdje je kolagen tijelu najpotrebniji.

Proizvodi iz Medexove linije kolagena sadrže različite patentirane oblike hidroliziranog kolagena koji se razlikuju ovisno o namjeni korištenja.

Glavna razlika između različitih oblika kolagena u proizvodima je veličina molekula kolagena. To određuje gdje će se u tijelu taložiti hidrolizirani kolagen.

tabela kolageni
Kolagen u prahu za jaku kosu i nokte
  • Poboljšava strukturu i izgled kose.
  • Povećava debljinu kose.
  • Poboljšava čvrstoću noktiju.
kolagen c

Hidrolizirani kolagen sastoji se od molekula kolagena različitih veličina, koje dobro apsorbiraju kosa i nokti.

U tijelu osigurava održavanje njihove normalne strukture, što je dokazano i studijama:

  • Konzumacija 2,8 g kolagena u prahu dnevno tijekom 3 mjeseca pokazuje pozitivan učinak na strukturu i izgled kose. (Margenti i sur., 1984.)
  • Konzumacija 7 g kolagena u prahu dnevno tijekom 3 mjeseca dokazano održava normalnu strukturu noktiju. (Istraživanje izdavačke tvrtke Makino "Health Research Team", 2004.)

Uz redovitu konzumaciju kolagena u prahu vaši nokti će biti jaki, a kosa jaka i sjajna.

SASTOJCI: 100% hidrolizirani kolagen goveđeg podrijetla

PREPORUKA: Odrasli iznad 20 godina koji žele poboljšati strukturu kose i noktiju.

UPOTREBA: Preporučena dnevna količina je 10 g. Proizvod umiješajte u jogurt, kakao, sok, mlijeko, čaj ili vodu i pričekajte da se dobro otopi. Preporučamo redovitu dnevnu konzumaciju.

PAKIRANJE: konzerva, 150 g

Kolagenski lifting za mladenački izgled kože
  • Poboljšava čvrstoću i elastičnost kože.
  • Smanjuje bore.
kolagen lift

Kolagen je prisutan u dubljim slojevima kože – u dermisu – te koži pruža potporu, snagu i elastičnost. Starenjem tijelo proizvodi sve manje kolagena, što se odražava na suhu i opuštenu kožu, pojavljuju se bore, a koža gubi elastičnost.

Patentirani oblik kolagena u Kolagenliftu smanjuje bore, poboljšava napetost i elastičnost kože.

Hijaluronska kiselina ispunjava prostor između kolagenih vlakana, a dodani vitamin dodatno podupire funkciju kolagena i hijaluronske kiseline: niacin u Kolagenlift otopini doprinosi očuvanju zdrave kože, a vitamin C u Kolagenlift prahu ima ulogu u stvaranje kolagena za normalnu funkciju kože.

koza
Collagenlift otopina

SASTAV: kolagen Verisol®, hijaluronska kiselina, niacin Kolagen Verisol® goveđeg podrijetla protein je posebnog aminokiselinskog sastava i dobre bioraspoloživosti. Sadrži male molekule kolagena koje se učinkovito upijaju u kožu i hrane je iznutra.

PREPORUČUJEMO: Za odrasle starije od 35 godina koji žele poboljšati izgled svoje kože i osigurati bolju elastičnost i manje bora.

UPOTREBA: Preporučena dnevna količina je 1 bočica (9 ml). Proizvod je spreman za izravnu konzumaciju. Za održavanje mladolikog izgleda kože preporučamo redovitu dnevnu konzumaciju.

PAKIRANJE: 10 bočica od 9 ml

Collagenlift prah

SASTOJCI: NatiCol® kolagen, hijaluronska kiselina, vitamin C Naticol® kolagen ribljeg podrijetla dobiven je posebnom patentiranom tehnologijom koja uklanja neugodan miris i okus ribe te omogućuje proizvodnju malih, niskomolekularnih čestica kolagena koji vrlo se dobro apsorbiraju u tijelu.

PREPORUČUJEMO: Odraslim osobama iznad 30 godina koje žele poboljšati izgled svoje kože te osigurati veću elastičnost i manje bora. Proizvod sadrži riblji kolagen i može biti prikladan i za vegetarijance.

UPOTREBA: Preporučena dnevna količina je 1 priložena mjerica (8 g). Dodajte ga u 2 dl hladne tekućine i dobro promiješajte da se potpuno otopi. Za održavanje mladolikog izgleda kože preporučamo redovitu dnevnu konzumaciju.

PAKIRANJE: konzerva, 120 g

Collagenflex za lakše kretanje
Pomaže obnoviti zglobnu hrskavicu.
kolagen telovadba

Smanjenje količine kolagena u tijelu odražava se i na slabiju regeneraciju hrskavice. To je posebno vidljivo nakon otežanog kretanja, jer je kolagen također važna komponenta zglobne hrskavice.

Zdrava hrskavica ima glatku kliznu površinu koja omogućuje glatko kretanje zgloba. Potrudi se da i tvoj ostane takav.

Kolagenflex sadrži patentirani oblik kolagena Fortigel® koji se sastoji od kratkih molekula s velikim udjelom aminokiselina važnih za izgradnju zglobne hrskavice. Dodani vitamin C ima ulogu u stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje hrskavice i kostiju.

SASTOJCI: kolagen Fortigel® goveđeg porijekla, vitamin C

PREPORUKA: Odrasli između 25 i 65 godina, sportaši.

UPOTREBA: Preporučena dnevna količina je sadržaj 1 vrećice (10 g). Umiješajte ga u jogurt, sok, vodu ili neko drugo piće i pričekajte da se dobro otopi. Preporučamo redovitu dnevnu konzumaciju.

PAKIRANJE: 14 vrećica po 10 g

Uz redovitu konzumaciju kolagena, rezultate ćete primijetiti u kratkom vremenu

Medexov Kolagen - Kolagen u pragu, Kolagen lift, Kolagen lift u tekućini, Kolagen Q+ u kapsuli i Kolagenflex - sadrže patentirane oblike kolagena različitih veličina molekula koje se dobro apsorbiraju upravo na mjestima gdje je kolagen tijelu najpotrebniji.

Uživajte u kolagenu i pobrinite se za jaku kosu i jake nokte, lijepu kožu, jake mišiće i lako kretanje!