Predviđaju li vaši zglobovi vrijeme?

Predviđaju li vaši zglobovi vrijeme?

3. studenoga 2022.
Vrijeme za čitanje: 3 min
nevreme

Kretanje je u našoj prirodi. Pobrinite se da u njemu uživate.

Prepustite prognozu meteorolozima i pobrinite se za lagano kretanje u svakoj životnoj dobi. Kretanje je život, stoga je dobro početi brinuti o svojim kostima i zglobovima dovoljno rano.

Najveći dio našeg tijela (čak preko 200 kostiju i 100 zglobova) obavlja funkciju kretanja. Kosti, mišići i zglobovi s vezivnim tkivom omogućuju nam obavljanje svakodnevnih aktivnosti bez većih briga. Zato je ispravno brinuti se o njima i osigurati im lakoću kretanja.

Nesmetani pokret u zglobovima osigurava hrskavica, koja ublažava udarce i opterećenja te zadržava zglobnu tekućinu. Zdrava hrskavica ima glatku kliznu površinu koja omogućuje nesmetani pokret u zglobu. Njegov važan građevni element je kolagen, kojeg s godinama ima sve manje u našem tijelu. To također utječe na proces regeneracije hrskavičnoga tkiva, koji je sve sporiji i manje učinkovit. Posljedice se mogu očitovati u otežanom kretanju.
 
Za lakoću kretanja možete se pobrinuti i vi, kao što to čini vjerna korisnica dodatka prehrani Kolagenflex koja je svoju priču podijelila u pismu:

“Prije tri godine otišla sam u mirovinu i tako zakoračala u treće razdoblje svog života. Po prirodi sam vesela, pozitivna i aktivna osoba, stoga uživam u životu koji me svakim danom obogaćuje. Zaljubljenica sam u prirodu, tako da većinu svog aktivnog života provodim u prirodi, što znači da se puno krećem.

sedenje_na_prostem

Važna je kvaliteta, a ne samo količina, majčinog mlijeka

Vježbam i kod kuće, radim vježbe istezanja i jačanja tijela. Osim ljubavi i volje, za sve to potrebna je i snaga. Nažalost, s godinama ona propada, pa sam si odlučila pomoći u njezinom očuvanju. Odlučila sam se za Kolagenflex, Medexov dodatak prehrani s kolagenom, proteinom koji je jedan od najvažnijih proteina u našem tijelu, a tkivima daje oblik i osigurava njihovu čvrstoću.

I dogodilo se nemoguće! Nakon nešto više od mjesec dana korištenja ovog proizvoda postala sam "laganija", što nije metafora, već je zaista tako. Tu povećanu lakoću prvi put sam osjetila tijekom svakodnevnih kućanskih poslova – fizičkog rada. Moja lakoća sve više dolazi do izražaja u mojoj rekreaciji, odnosno svakodnevnom vježbanju i naravno sportovima kojima se rekreativno bavim. Moje kretanje u prirodi postalo je slično kretanju srnice, a sve se manifestiralo i u mojoj većoj snazi. Ova pozitivna promjena zasigurno je rezultat mog pozitivnog pogleda na proces starenja i moje ispravne odluke da počnem svakodnevno uzimati Kolagenflex kao dodatak prehrani, uz nastavak uravnotežene dnevne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti."

Vjerujemo da ima još takvih priča, jer je Kolagenflex osmišljen za korisnika i uz želju za sličnim pričama.