Komu je namijenjen Postbeeotic™?

  • Odraslima i djeci starijoj od 3 godine.
  • Svima koji žele obogatiti svoju svakodnevnu prehranu korisnim fermentacijskim tvarima.
  • Onima koji se često susreću s probavnom nelagodom.
  • Svima koji žele podržati metabolizam1 i održavati bogati crijevni mikrobiom.
  • Za održavanje zdrave crijevne sluznice2 i zaštitu od oksidativnog stresa.3
  • Za jačanje imunološkog sustava4 kod osoba s osjetljivom probavom.
Abdomen-bloating-1440x1080px
plant-6
Postbeeotic-06753-1200x1200px

Brze činjenice o Postbeeoticu™

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Postbeeotic™ sadrži potpunu mješavinu prebiotika, postbiotika i fermentiranog voća i povrća koji djeluju komplementarno s dodanim vitaminima kako bi podržali normalan metabolizam1 i zdravlje crijevne sluznice.2

Postbiotici su inaktivirane dobre bakterije i/ili njihovi metaboliti za koje je dokazano da imaju isti ili čak bolji učinak na zdravlje crijeva u usporedbi s probioticima.

Označava toplinsku obradu bakterija na visokoj temperaturi, zato da više ne budu žive. Na taj su način stabilnije, proizvod je sigurniji, a novija istraživanja su pokazala da se održava i njihova učinkovitost.

Fermentacija je prirodni proces u kojem mikroorganizmi troše hranjive tvari za rast i razmnožavanje, pretvarajući ih u niz novih korisnih tvari, kao što su vitamini, kratkolančane masne kiseline, organske kiseline i druge bioaktivne tvari. Na taj se način dobiva obogaćena mješavina mikro i makronutrijenata, koji su važan dio uravnotežene prehrane.

To su prirodne tvari koje naše tijelo ne probavlja, ali služe kao hrana za naše dobre crijevne bakterije - mikrobiom.

Naša crijeva nastanjuje složena zajednica mikrobnih stanica koje utječu na mnoge procese u tijelu. Nepravilna prehrana i način života narušavaju ravnotežu, što dovodi do raznih bolesti.

1Biotin doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata. Folat doprinosi normalnoj sintezi aminokiselina. Vitamin B6 doprinosi normalnom metabolizmu bjelančevina i glikogena.

2Vitamini B2, niacin i biotin doprinose održavanju zdrave sluznice.
3Vitamin C doprinosi zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
4Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.
O proizvodu

Muče li vas probavne tegobe?

U suvremenom svijetu muče nas probavni problemi kao što su nadutost, žgaravica, mučnina, bolovi u trbuhu, proljev ili zatvor zbog našeg načina života i nedostatka ključnih hranjivih tvari, skromnog unosa prehrambenih vlakana i prekomjernog udjela prerađenih namirnica. Svojom inovativnom formulom koja kombinira sinergijsko djelovanje prebiotika i postbiotika, Postbeeotic™ podržava metabolizam makronutrijenata i zdravlje sluznice. Zdrav probavni sustav doprinosi cjelokupnom zdravlju i dobrobiti te igra ključnu ulogu u kvaliteti starenja.

Postbeeotic-06808-1200x1200px
Postbeeotic-06915-1200x1200px

Učinkovitost je u sastavu

HT Bifidobacterium longum ES1 CECT 7347 dobro je istražen inaktivirani mikrobni soj, u funkciji postbiotika. Veći broj studija potvrđuje istu ili bolju učinkovitost inaktiviranog soja u usporedbi sa živim sojem. Osim toga, ovaj soj ima mnoga korisna svojstva, pozitivno utječe na propusnost crijeva i imunološki sustav, što ga čini vrijednim saveznikom za podršku crijevima i ukupno blagostanje.
 
Fruktooligosaharidi (FOS) su prebiotici koji promiču zdravu crijevnu mikrobiotu pružajući hranu dobrim bakterijama u našim crijevima. Djeluju kao topiva dijetalna vlakna koja se u debelom crijevu fermentiraju u kratkolančane masne kiseline i vitamine, što pogoduje crijevnoj sluznici i mikrobnom sastavu. Istraživanja potvrđuju da FOS potiče rast bifidobakterija i inhibira razvoj patogenih mikroorganizama, čime dugoročno podržava rad crijeva. Postbeeotic™ ističe se visokim sadržajem FOS-a.
 
Fibriotics® je posebna mješavina dobivena preciznom fermentacijom u 4 koraka, što ga čini bogatim jedinstvenim i visoko bioraspoloživim tvarima za našu crijevnu mikrobiotu i crijevne stanice.
 

Razlika između prebiotika, probiotika i postbiotika

Ilustracija pokazuje važnost probiotika, prebiotika i postbiotika za zdravlje naših crijeva. Prebiotici su vrsta vlakana i drugih neprobavljivih sastojaka u hrani koji služe kao hrana za korisne bakterije u crijevima. Probiotici su živi mikroorganizmi koji povoljno djeluju na zdravlje domaćina, budući da potiču zdravlje crijevne flore. Postbiotici su rezultat fermentacija, sadrže inaktivirane probiotike i njihove metabolite koji podržavaju zdravlje naših crijeva. Metaboliti su tvari koje povoljno djeluju na zdravlje, a proizvode ih bakterije i kvasci. Uključujući aminokiseline, vitamine, kratkolančane masne kiseline i druge bioaktivne tvari.


Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:
POSTBEEOTIC™

Preporučena dnevna količina:

Preporučena količina je 1 vrećica na dan. Pogodno za odrasle i djecu starije od 3 godine.

Preporučena rutina:

Sadržaj vrećice istresite u čašu i prelijte s 1 dcl vode, dobro promiješajte i odmah popijte. 

Koliko dugo koristiti za prve učinke?

Budući da se radi o prirodnom proizvodu, bez nuspojava, s dijetalnim vlaknima, kojih ljudi unose premalo, preporučuje se dugotrajna i kontinuirana primjena. Najmanje 3 mjeseca, odnosno do poboljšanja probavnih problema.

Sestavine
POSTBEEOTIC™

Fruktooligosaharidi, inulin iz korijena cikorije, jabucni ocat u prahu (jabucna kiselina, maltodekstrin), Fibriotics® (fermentirana mješavina 36 vrsta voca i povrca, maltodekstrin iz ekološke tapioke), pcelinji pelud, ekstrakt acerole (Malpighia glabra) u prahu, inaktivirane bifidobakterije (Bifidobacterium longum ES1 CECT 7347), prirodna aroma, niacin (vitamin B3), pantotenska kiselina (kalcijev D-pantotenat), vitamin B12 (cijanokobalamin), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid) riboflavin (vitamin B2), tiamin (tiamin hidroklorid, vitamin B1), folna kiselina (vitamin B9), biotin, sredstvo protiv zgrudnjavanja: silicijev dioksid.

Sadržaj

Na 1 vrećicu (6,6 g)

Vitamin C

24 mg (30% PU*)

Niacin

4,8 mg (30% PU*)

Pantotenska kiselina

1,8 mg (30% PU*)

Tiamin (vitamin B1)

0,33 mg (30% PU*)

Riboflavin (vitamin B2)

0,42 mg (30% PU*)

Vitamin B6

0,42 mg (30% PU*)

Biotin

15 µg (30% PU*)

Folna kiselina

60,0 µg (30% PU*)

Vitamin B12

 0,75 µg (30% PU*)

Inaktivirane bifidobakterije (Bifidobacterium longum ES1 CECT 7347)

25 mg (min. 2,5 milijard bakterij)

Fermentirano voće i povrće (Fibriotics®)

0,8 g

Fruktooligosaharidi

2,5 g

Mljeveni pelud

500 mg

*PU = priporočen dnevni unos

Customer Questions
Nema pitanja
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:POSTBEEOTIC™ 3+1 GRATIS
Vaša ocjena

70

godina tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
POSTBEEOTIC™ 3+1 GRATIS
Dodatak prehrani 4 x (20 x 6,6 g) 80 dana redovne upotrebe 1,42 EUR/dan
  • Inovativna i učinkovita podrška metabolizmu
  • Mješavina fermentiranog voća i povrća
  • Inaktivirane bifidobakterije
HRV-5-procent-off-1290x1032px