Kome je namijenjen Collagen flex curcumin?

  • Svima koji trebaju učinkovitu potporu za normalnu funkciju hrskavice i kostiju
  • Svima s prekomjernom tjelesnom težinom, koja više opterećuje kosti i hrskavicu
  • Svima koji se susreću s nelagodom u zglobovima tijekom i nakon tjelesne aktivnosti
  • Rekreativcima i sportašima koji često opterećuju zglobove
  • Svima kojima zbog nelagode u zglobovima nedostaje sloboda kretanja
  • Svima koji biraju učinkovita prirodna rješenja
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
collagen_flex_curcumin_v1

Brze činjenice o Collagen flex curcuminu

hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Ima očuvanu trodimenzionalnu strukturu i po sastavu je identičan kolagenu u zglobovima. Ima drugačiji mehanizam djelovanja od hidroliziranog kolagena, konzumira se manje da se postigne željeni učinak.
Zato što sadrži jake antioksidanse – kurkuminoide, koji se odlikuju slabom apsorpcijom. Proizvod sadrži CAVACURMIN®, ekstrakt kurkume, koji omogućuje čak 40 puta veću bioraspoloživost kurkuminoida.
U Collagen flex curcumin kapsulama koristimo ekstrakt bambusa kao prirodni izvor silicija. S godinama se silicij u zglobovima smanjuje i podudara se sa starosnim propadanjem kolagena.
Zbog sposobnosti vezivanja velikih količina vode, djeluje kao svojevrsno mazivo za zglobove, za ljepše klizanje i pomaže pri ublažavanju udaraca koji nastaju u zglobovima kod opterećenja i kretanja.
Riječ je o hijaluronskoj kiselini širokog spektra, dakle, s molekulama različitih veličina, koje oponašaju spektar prirodno prisutne hijaluronske kiseline u tijelu i omogućuju učinkovitije djelovanje.
hexagon-right-small

Collagen flex curcumin

listi-desno-drugi
O proizvodu

Učinkovita podrška hrskavici i kostima

Collagen flex curcumin najprodavaniji je prirodni dodatak prehrani za potporu hrskavice i kostiju u slovenskim ljekarnama prema IMS HEALTH® Market Research and Reports Repository; IQVIA.

Collagen flex curcumin sadrži nativni (nedenaturirani) kolagen kurkumin, hijaluronsko kiselino, vitamine i silicij u kapsuli za podršku normalnoj funkciji hrskavice i kostiju.


Hrskavica je čvrsto i fleksibilno tkivo koje ublažava udarce i opterećenja u zglobovima te zadržava zglobnu tekućinu. S godinama se količina kolagena u tijelu smanjuje, proces regeneracije više nije dovoljno učinkovit, naši se zglobovi zbog opterećenja s godinama troše. Zbog bolova u zglobovima često i izbjegavamo aktivnosti koje izazivaju te bolove, poput primjerice raznih sportskih aktivnosti, što dodatno loše utječe na naše zdravlje.


Kako napreduje trošenje, povremeni ili stalni bolovi mogu se pojaviti čak i u trenucima mirovanja, što ometa naše svakodnevne aktivnosti.

32455-03-n-v1
32455-02-n-v1

Učinkovitost sastojaka potvrđena kliničkim studijama

Collagen flex curcumin sadrži patentirane sastojke iz kliničkih studija: nativni kolagen tipa Collavant®n2 (iz pileće hrskavice) i hijaluronsku kiselinu ExceptionHyal® Star (širokog spektra). Uz to, visoko bioraspoložive kurkuminoide Cavacurmin®, enkapsulirani ekstrakt bez aditiva s 40 puta većom apsorpcijom.


S obzirom na učinkovitost apsorpcije, količina u našem proizvodu jednaka je 1200 mg klasičnog ekstrakta s 95% curcumina. Dodali smo i pomoćne vitamine i minerale: silicij, vitamin D, vitamin C.


Više informacija
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovDodatak prehrani;kapsule;40 kapsula;20 dana redovne upotrebe;1,01 EUR/dan
SvojstvaBez umjetnih boja, Bez laktoze, Bez umjetnih aroma, Bez glutena, Bez konzervansa
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Način upotrebe:

2 kapsule

2 kapsule popijte natašte s dovoljnom količinom vode.

Uzimajte najmanje 2 mjeseca, ili kontinuirano dulje vrijeme za održavanje učinaka.

Sestavine

Enkapsuliran ekstrakt kurkume CAVACURMIN® (Curcuma longa kurkuminoidi, γ-ciklodekstrini), želatinska kapsula, rižin škrob, vitamin C (askorbinska kiselina), ekstrakt bambusa (Bambusa vulgaris, prirodni izvor silicija), hijaluronska kislina ExceptionHYAL® Star, nativni kolagen Collavant®n2, vitamin D3 (kolekalciferol), tvari protiv zgrudnjavanja: magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid.

Nativni kolagen Collavant®n2

40 mg

Enkapsulirani CAVACURMIN® ekstrakt kurkume

200 mg

od toga kurkuminoidi

30 mg

hijaluronska kiselina ExceptionHYAL® Star

50 mg

Vitamin C

80 mg (100% PU)

Vitamin D

10 µg (200% PU)

silicij iz bambusa

40 mg

PU = Preporučeni dnevni unos
Customer Questions
Koliko nativnog kolagena unijeti za vidljive učinke?
Za postizanje učinaka treba unositi onoliko patentiranog nativnog kolagena tipa II b-2cool® koliko su ga ispitanici unosili u kliničkim ispitivanjima gdje su dokazali blagotvoran učinak. Ta doza iznosi 40 mg nativnog kolagena tipa II b-2cool®, koliko je sadržano i u dnevnoj dozi Collagen flex curcumina.
Razlika između nativnih i hidroliziranih kolagena?
Nativni kolagen zadržava svoju 3D strukturu. Nerazgrađen je, čestice su veće od 350 kDa. Nativni kolagen djeluje kroz imunološki sustav – oralne tolerancije, pa apsorpcija nije potrebna za djelovanje. Dnevna doza nativnog kolagena je manja od 100 mg. Hidrolizirani kolagen se razlaže na manje peptide veličine 2-4 kDa. Djeluje preko zalihe osnovnih gradivnih elemenata (aminokiselina) i poticanja sinteze s kratkim peptidima. Za njegovo djelovanje potrebna je apsorpcija. Dnevna doza hidroliziranog kolagena je od 2,5-10 grama.
Zašto je kurkuma tako važan sastojak?
Kurkuma nije samo popularan začin tipičan za azijsku kuhinju, već je i ljekovita biljka koja se stoljećima koristi u narodnoj medicini. Njezin bogat žuti korijen sadrži jake antioksidanse - kurkuminoide, glavne aktivne tvari kurkume, koje karakterizira vrlo slaba apsorpcija. Kurkuminoidi se također vrlo slabo apsorbiraju iz klasičnih alkoholnih ekstrakata korijena (
Koja je uloga dodanih vitamina C i D i silicija?
Dodani vitamin D doprinosi održavanju zdravih kostiju i funkciji mišića, kao i normalnoj apsorpciji kalcija i fosfora, a vitamin C doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju. Dodani silicij također je vrlo važan za normalnu funkciju zglobova, jer doprinosi povezivanju kolagenskih vlakana u zglobovima i održavanju njihove čvrstoće i elastičnosti. Također je vrlo važan za pravilnu mineralizaciju kostiju (čvrstoću).
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:KOLAGEN FLEX + KURKUMIN
Vaša ocjena
Flex_tabela_1-HRV
Flex_tabela_2-HRV
kolagenska-linija-tabela-mobile1
kolagenska-linija-tabela-mobile-2

70

godina tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
KOLAGEN FLEX + KURKUMIN
Dodatak prehrani kapsule 40 kapsula 20 dana redovne upotrebe 1,01 EUR/dan
  • Patentirani nativni kolagen tipa Collavant®n2 iz pileće hrskavice
  • S visoko bioraspoloživim kurkuminoidima s 40 puta većom apsorpcijom
  • S dodatkom silicija i potpornih vitamina D i C
HRV-5-procent-off-1290x1032px
Možda bi vas zanimalo i