Kome je namijenjen Kolagenflex?

  • Starijim osobama kod istrošenosti i problema sa zglobovima
  • Sportašima i rekreativcima s lakšim ozljedama zglobova i hrskavice
  • Muškarcima i ženama starijima od 25 godina koji se puno kreću
  • Svima koji žele prirodnu potporu kostima i hrskavici
  • Svima koji jako opterećuju svoje zglobove
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Brze činjenice o Kolagenflexu

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Kolagenflex sadrži male molekule goveđeg kolagena s izvrsnom sposobnošću apropcije i prolaska u zglobove, gdje djeluju izravno na stanice hrskavice i doprinose regeneraciji hrskavice.

Kolagenflex također sadrži vitamin C jer doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalno funkcioniranje hrskavice i kostiju.

Kada se starenjem količina kolagena u tijelu smanji, to se odražava i na otežano kretanje.

Zato jer konzumiranjem namirnica bogatih vitaminom C, koji potiče proizvodnju kolagena u tijelu (tamno lisnato povrće, suhe šljive, kivi, naranče...), ponekad ne postižemo vidljivije rezultate.

Već nakon 20. godine u tijelu se postupno proizvodi sve manje kolagena, a kolagenska vlakna su i manje fleksibilna.

hexagon-right-small
O proizvodu

Za održavanje aktivnog načina života

Kolagen flex + namijenjen je kao pomoć u održavanju aktivnog načina života u bilo kojoj dobi, uključujući i u mladosti.


Sadrži jedinstvenu kombinaciju patentiranog hidroliziranog kolagena Fortigel® i nativnog kolagena tipa II b-2Cool®. Prvi sadrži kolagen, razložen na čestice veličine 3,2 kDa koje se najbolje apsorbiraju, a drugi je u nerazgrađenom, prirodnom obliku koji za djelovanje ne zahtijeva apsorpciju, pa kombinacija djeluje komplementarno.

32450-02-n-v1
32450-03-n-v1

Patentirani sastojci s kliničkim studijama

100% prirodni nativni kolagen tipa II b-2cool® dobiven je patentiranim postupkom iz pileće hrskavice, što omogućuje očuvanje njegovog trodimenzionalnog, nerazgrađenog oblika. Hidrolizirani kolagen Fortigel® je specifični bioaktivni kolagen, dobiven posebnom enzimskom razgradnjom.


Proizvodu Kolagen flex + dodali smo i patentirani oblik hijaluronske kiseline ExceptionHyal® Star, čija je posebnost u tome što molekule različitih veličina oponašaju spektar hijaluronske kiseline koja je prirodno prisutna u tijelu. Dodali smo i potporne vitamine i minerale: silicij, vitamin E, vitamin C.

Više informacija
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovDodatak prehrani;prah;limenka 110 g;20 dana redovne upotrebe
SvojstvaBez umjetnih boja, Bez zaslađivača, Bez laktoze, Bez umjetnih aroma, Bez glutena
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Način upotrebe:

Priloženu mjericu praha (5,5 g) otopite u 1,5 dcl vode i konzumirajte.

Za vidljive učinke preporučujemo redovitu uporabu najmanje 12 tjedana. Pogodno za kontinuiranu svakodnevnu uporabu.

Preporučujemo da ga konzumirate natašte.

Sestavine

Fortigel® hidrolizirani goveđi kolagen u prahu, 2,3% koncentrata narančinog soka u prahu (maltodekstrin, koncentrat narančinog soka 1,2%), vitamin C (L-askorbinska kiselina), nativni pileći kolagen tipa II b-2Cool®, hijaluronska kiselina (natrijev hijaluronat), ekstrakt bambusa (Bambusa vulgaris – prirodni izvor silicija), vitamin E (DL-α-tokoferil acetat), prirodna aroma naranče.

Hidrolizirani kolagen Fortigel®

5 g

Nativni kolagen b-2Cool®

40 mg

hijaluronska kiselina

30 mg

vitamin C

100 mg (125% PU)

Vitamin E

18 mg (150% PU)

silicij

40 mg

Pogosta vprašanja in odgovori
Često osjećam nelagodu u zglobovima. Zašto?
Kolagen kao strukturni protein također sastavlja hrskavicu, kosti i tetive – dakle, naše zglobove. S godinama se količina kolagena u zglobovima smanjuje, zbog čega se zglobovi troše. Česte ozljede, velika ili ponavljajuća opterećenja zglobova (npr. kod sporta, na radnom mjestu, kod prekomjerne tjelesne težine) ili određene artritične bolesti mogu značajno doprinijeti bržem trošenju zglobova.
Što je (osteo)artritis?
Artritis je najčešći uzrok bolova u zglobovima. Artritis je upala zglobova, koja može dovesti do bolova ili deformacije zglobova, a uzrokovana je trošenjem hrskavice. Simptomi se obično razvijaju postupno. Naime, trošenje hrskavice je prirodan proces, jer se s godinama hrskavica brže raspada i ima manje mogućnosti za regeneraciju. Međutim, bol se također može pojaviti brzo, iznenada. To se događa u slučaju infekcije ili oštećenja zgloba. Kronična, trajna bol u zglobovima naziva se osteoartritis.
Koliko nativnog kolagena unijeti za vidljive učinke?
Za postizanje učinaka treba unositi onoliko patentiranog nativnog kolagena tipa II b-2cool® koliko su ga ispitanici unosili u kliničkim ispitivanjima gdje su dokazali blagotvoran učinak. Ta doza iznosi 40 mg nativnog kolagena tipa II b-2cool®, koliko je sadržano i u dnevnoj dozi Collagen flex curcumina.
Koja je uloga dodanih vitamina C i E te silicija?
Dodani vitamin C doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kosti, a vitamini E i C doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Dodani silicij također je vrlo važan za normalnu funkciju zglobova, jer doprinosi povezivanju kolagenskih vlakana u zglobovima i održavanju njihove čvrstoće i elastičnosti. Također je vrlo važan za pravilnu mineralizaciju kostiju (čvrstoću).
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:KOLAGEN FLEX +
Vaša ocjena
Flex_tabela_1-HRV
Flex_tabela_2-HRV
kolagenska-linija-tabela-mobile1
kolagenska-linija-tabela-mobile-2

69

godine tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
KOLAGEN FLEX +
Dodatak prehrani prah limenka 110 g 20 dana redovne upotrebe
  • Patentirani oblik hidroliziranog goveđeg kolagena Fortigel®
  • Patentirani oblik nativnog kolagena tipa II b-2Cool
  • Hijaluronska kiselina ExceptionHyal® Star, silicij i vitamini
HRV-5-procent-off-1290x1032px
Možda bi vas zanimalo i