MSM - ljepota iz prirode

MSM - ljepota iz prirode

11. studenoga 2022.
Vrijeme za čitanje: 5 min
MSM naslovna

Součavate li se i vi s posljedicama atmosferskih i vremenskih utjecaja na vašoj koži? Nahranite ju mineralom MSM, koji se naziva i mineralom ljepote, i tako zadržite mladolik izgled! Dodani vitamin C također će osigurati vaše dobro raspoloženje i lako kretanje.

Što je zapravo MSM?

MSM, metil sulfonil metan, je organski oblik sumpora koji se također godinama koristi kao dodatak prehrani. Prirodni proces stvaranja MSM-a počinje odumiranjem i razgradnjom fitoplanktona u oceanima. Spojevi koji nastaju tijekom razgradnje isparavaju u atmosferu, gdje se talože u oblacima. S kišom padaju na tlo, gdje ih upijaju biljke i sva živa bića koja dođu u dodir s kišom.

Ljudi uglavnom konzumiraju MSM s hranom. Prisutan je u tragovima u nekim vrstama povrća, poput luka, češnjaka i kupusnjača, te u hrani bogatoj proteinima poput mlijeka, jaja, sjemenki i orašastih plodova. Ima ga i u majčinom mlijeku! Količina metil sulfonil metana u biljkama je premala da bi ga iz njih crpili u prehrambene svrhe, pa se dobiva sintetski u laboratorijima. U prirodnim izvorima, MSM je, naime, prisutan u koncentracijama manjim od 1 µg/kg. Kada bi se dobivao iz prirodnih izvora ekstrakcijom, za 200 g MSM-a bilo bi potrebno čak 200 tona povrća! Budući da je proces nastanka molekule MSM-a jasan, mogu stvoriti kemijski potpuno isti spoj koji se nalazi u prirodi. Na ambalaži MSM-a tako često nalazimo naznaku da se radi o prirodnom MSM-u, iako je dobiven sintetički. Zbog načina dobivanja MSM je pogodan i za vegane i vegetarijance.

Kome je proizvod namijenjen?

MSM se nudi kao vegansko rješenje za održavanje mladolikog izgleda kože, kose i noktiju i prvenstveno je namijenjen osobama koje izbjegavaju dodatke prehrani životinjskog podrijetla. MSM je namijenjen svima koji se susreću:

  • s krhkim noktima koji se često lome,
  • s rijetkom kosom koja nema svježi sjaj
  • s dubokim borama

Kakve rezultate mogu očekivati ​​uz redovitu konzumaciju?

Blagotvorno djeluje na kožu pa je izvrstan izbor za sve koji žele poboljšati svoj izgled. Potvrđeno je da popularni dodatak prehrani djeluje i na nokte i kosu. S obzirom na potvrđene studije OptiMSM®, možete očekivati ​​sljedeće rezultate:

  • poboljšava sjaj kose
  • pomaže povećati volumen vaše kose
  • doprinosi smanjenju bora na licu
  • poboljšava čvrstoću kože
  • doprinosi čvršćim i sjajnijim noktima

MSM + vitamin C djeluje na sljedeći način:

  • OptiMSM® je patentirani aktivni sastojak koji klinički dokazano smanjuje bore, doprinosi sjajnijem izgledu kose i noktiju te tako održava mladolik izgled.
  • Svojim brojnim pozitivnim učincima vitamin C savršeno nadopunjuje djelovanje MSM-a jer doprinosi stvaranju kolagena za normalnu funkciju kože, kostiju, krvnih žila, hrskavice, desni i zuba, doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava, smanjenju umora i iscrpljenosti, te ima ulogu u zaštiti stanica od oksidativnog stresa te u funkcioniranju imunološkog sustava.

MSM + vitamin C sadrži visokokvalitetan i pročišćen te bioraspoloživ organski oblik sumpora.

Zašto odabrati upravo Medexov MSM + vitamin C?

Prilikom sintetiziranja MSM-a u laboratorijima iznimno je važno kako i pod kojim uvjetima se proizvodi. Medexov proizvod MSM + vitamin C sadrži OptiMSM® proizveden u SAD-u, u pogonu gdje se proizvodi isključivo MSM. 


Ključno je da proces proizvodnje uključuje višestupanjsko pročišćavanje dobivenog spoja destilacijom, čime se uklanjaju primjese koje bi inače mogle tvoriti spojeve štetne za zdravlje. Nakon završenog proizvodnog procesa čistoća svake serije proizvoda ponovno se provjerava laboratorijskim analizama.

MSM-prah_450x450

Zašto je to važno? Neki proizvođači koriste postupak kristalizacije za pročišćavanje, što često dovodi do kontaminacije MSM-a tvarima štetnim za zdravlje, što rezultira nekvalitetnim dodatkom prehrani.

Kako uzimati MSM + vitamin C za maksimalan učinak

Zbog visokog stupnja čistoće OptiMSM® dnevno je dovoljno konzumirati 2 g MSM + vitamin C. Prvi učinci vidljivi su nakon 8 tjedana konzumiranja, ali za bolje rezultate preporučujemo konzumaciju od 16 tjedana.

Medexov MSM + vitamin Cnajbolje je uzimati uz obrok tako da jednu poravnatu žličicu praha otopite u 3 dl tekućine i popijete.


MSM + vitamin Cima specifičan okus, pa preporučujemo da ga umiješate i u sok od voća ili povrća, u smoothie ili u smjesu s vodom dodate žlicu meda. Pripremljeni napitak ugodno će vas osvježiti.