Kome je sirup namijenjen?

  • Svima koji su umorni i iscrpljeni te imaju lošu koncentraciju zbog nedostatka željeza
  • Djeci u fazi rasta od 3. godine nadalje
  • Trudnicama i dojiljama zbog povećanih potreba za željezom
  • Ženama s obilnim mjesečnicama
  • Sportašima
  • Svima koji žele organizam opskrbiti željezom na prirodan način
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Brze činjenice o proizvodu

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Jer imaju vrlo visok udio meda te su bez konzervansa, bojila, umjetnih aroma i sladila. Sirup Željezo C + folna kiselina sadrži čak 74% meda - jedna bočica sirupa tako sadrži čak 152 grama meda.

Između ostalog, željezo sudjeluje u opskrbi organizma kisikom te u stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Smanjenje željeza u krvi može dovesti do učestalog umora i iscrpljenosti te slabije koncentracije.
Željezo je u obliku željezovog laktata, koji je prema istraživanjima jedan od najbolje apsorbiranih i najsigurnijih oblika. Količina željeza u dozi prilagođena je za najbolju apsorpciju bez nuspojava.
Med je prirodni zaslađivač, pa sirup ne sadrži umjetna sladila. Osim toga, proizvod štiti od mikroorganizama i djeluje kao prirodni konzervans. Med je ujedno jedan od aktivnih sastojaka u sirupu.
Staklo nudi bolju zaštitu od vanjskih utjecaja i za razliku od plastične ambalaže dugotrajno čuva okus i miris proizvoda te omogućuje bolje očuvanje antioksidativnog djelovanja prirodnih sastojaka.
Med je jedan od aktivnih sastojaka jer sadrži razne pčelinje enzime i funkcionalne proteine, biljne bioflavonoide i antioksidanse, a ima i probiotička i prebiotička svojstva.
hexagon-right-small
O proizvodu

100% prirodna pomoć kod nedostatka željeza

Sirup na bazi meda (jedna bočica sadrži čak 152 g) sa željezom, folnom kiselinom i vitaminom C za crvena krvna zrnca i hemoglobin.


Za sve koji su često umorni, susreću se s nedostatkom željeza, za trudnice, dojilje i djecu. Obogaćen je sokom od cikle, propolisom i matičnom mliječi.


Izvrsnog je okusa, pogodan za djecu od 3. godine dalje. 100% prirodan i bez konzervansa.

32385-02-n-v1
32385-03-n-v1

Savršena kombinacija za najbolju moguću apsorpciju

Sirupu Željezo C + folna kiselina dodan je organski oblik dvovalentnog željeza (željezov laktat) koji je prema istraživanjima jedan od najbolje apsorbiranih i sigurnih oblika. Dodani su i vitamin C i limunska kiselina koji doprinose boljoj apsorpciji željeza.


Zbog meda, već otvoreni proizvod možete koristiti do roka navedenog na pakiranju i čuvati na sobnoj temperaturi.


Više informacija
Značka najbolje prodajanoDa
PodnaslovDodatak prehrani;sirup;bočica150ml;10 dana redovne upotrebe
SvojstvaPrirodno, Bez laktoze, Iz pčelinje košnice, Bez glutena, Bez konzervansa
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Način upotrebe:

Djeca 3-9 godina: 1 žličica 2 x na dan (10 ml). Djeca i adolescenti 10-18 godina: 3 žličice 1 x na dan (15 ml).

Odrasli: 3 žličice 1 x na dan (15 ml). Trudnice: 3 žličice 2 x na dan 30 ml. Dojilje: 2 žličice 2 x na dan 20 ml.

Protresite bočicu i konzumirajte preporučenu dnevnu dozu.

Sestavine

Med, koncentrirani sok od cikle, voda, tekući ekstrakt propolisa, kiselina: limunska kiselina, svježa matična mliječ, vitamin C (L-askorbinska kiselina, kalcijev L-askorbat), željezo (željezov laktat), antioksidans: alfa tokoferol, folna kiselina (vitamin B9).

Vitamin C

20 mg

Željezo

14 mg

Folna kiselina

200 μg

Matična mliječ

215 mg

Sok od cikle

3,5 g

Med

15,2 g

Customer Questions
Kako prepoznati manjak željeza u krvi?
Među simptome nedostatka željeza, uz već navedene, ubrajamo i osjećaj slabosti i zadihanosti čak i pri manjim naporima, lomljive nokte i kosu. Ujedno na nedostatak željeza također ukazuju i ošamućenost, vrtoglavica, ubrzani puls i nedostatak apetita. Najčešći uzroci teškog nedostatka željeza i anemije su kronični gubitak krvi, a nedostatak može nastati i zbog nedovoljnog unosa hranom ili poremećaja apsorpcije željeza, poput celijakije ili drugih upalnih bolesti crijeva. Osobito je opasan nedostatak željeza tijekom trudnoće i ranog djetinjstva, jer može uzrokovati komplikacije u trudnoći i poremećen razvoj psihomotoričkih i kognitivnih sposobnosti djeteta.
Može li sportaš patiti od nedostatka željeza?
S nedostatkom željeza i anemijom često se susreću i sportaši. Tijekom intenzivne ili dugotrajne sportske aktivnosti značajno se povećava potrošnja željeza zbog veće potrebe za opskrbom mišića kisikom i gubitka željeza znojenjem. Sportašice posebno imaju veći rizik od nedostatka željeza zbog mjesečnog gubitka krvi kao posljedice menstrualnog ciklusa. Procjenjuje se da čak 50 posto sportašica ima manjak željeza.
Zašto je željezo posebno važno za žene?
Gotovo 30% žena u reproduktivnom razdoblju ima anemiju zbog gubitka krvi tijekom menstruacija, a među trudnicama čak 40% žena ima manjak željeza. Još tijekom trudnoće, u prvim godinama nakon poroda, pa i kasnije, organizam mora biti dovoljno opskrbljen željezom. Pri planiranju prehrane majki potrebno je voditi računa o povećanim potrebama za željezom tijekom trudnoće (30 mg/dan) i tijekom dojenja (20 mg/dan). Takve unose dosta je teško postići prehranom, pa ima smisla prehranu nadopuniti dodacima željeza.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:SIRUP ŽELJEZO C + FOLNA KISELINA
Vaša ocjena

69

godine tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
SIRUP ŽELJEZO C + FOLNA KISELINA
Dodatak prehrani sirup bočica150ml 10 dana redovne upotrebe
  • Čak 74% meda sa sokom od cikle, matičnom mliječi i propolisom
  • Ne boji zube i ne uzrokuje zatvor ili druge probavne probleme
  • S izvrsnom apsorpcijom za najbolju iskoristivost u tijelu
HRV-5-procent-off-1290x1032px
Možda bi vas zanimalo i