Kome je namijenjena svježa matična mliječ?

  • Svima koji žele ojačati svoj imunološki sustav
  • Svima koji žele brinuti o ravnoteži tijela i duha
  • Svima koji za sebe radije biraju najdragocjenije iz prirode
  • Svima koji se zaklinju u što više neprerađenih sastojaka u proizvodima
  • Svima koji cijene iznimnu dragocjenost i učinkovitost matične mliječi
komu-je-namenjen-propolis-defense
plant-6
hexagon-left
hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Brze činjenice o svježoj matičnoj mliječi

hitra-dejstva-o-propolisu-defense

Zato što Medexova matična mliječ osigurava standardizirani sadržaj jedinstvene masne kiseline 10-HDA tijekom cijelog roka trajanja proizvoda.

Matična mliječ je jedna od najbogatijih tvari u prirodi zbog izuzetnog sadržaja jedinstvenih aktivnih sastojaka: 10-hidroksi decenske kiseline (10-HDA), pčelinjih enzima i proteina. Moglo bi se nazvati kraljevskim darom košnice.

Konzumirajte na prazan želudac, ispod jezika, uz priloženu žličicu za pravilno doziranje.

Nakon otvaranja proizvod čuvati u hladnjaku i potrošiti unutar 30 dana.

Staklo nudi bolju zaštitu od vanjskih utjecaja, stoga za razliku od plastične ambalaže dugotrajno čuva okus i miris proizvoda te omogućuje bolje očuvanje antioksidativnog djelovanja prirodnih sastojaka.

hexagon-right-small
O proizvodu

Podržite i ojačajte svoje tijelo

Zahtjevan životni stil danas je prisutan kod mnogih zaposlenih pojedinaca. Nedostatak tjelesne aktivnosti, stres, nedostatak sna, neuravnotežena i prerađena hrana, povećan unos šećera, prekomjerna tjelesna težina i nezdrave navike poput pušenja i konzumiranja alkohola oslabljuju imunološki sustav i povećavaju upalne procese u tijelu, koji se mogu s vremenom razviti u kronične bolesti.

Kako matična mliječ djeluje na zdravlje?

Matična mliječ je nesumnjivo najdragocjeniji proizvod iz košnice, a njegova tradicionalna upotreba danas je podržana studijama koje pokazuju izvanredne rezultate. Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Primorskoj, u suradnji s Medexom, proveo je istraživanje o učincima konzumacije matične mliječi na ljude (Petelin i sur., 2019). Istraživanje je pokazalo da kontinuirani unos od 2000 mg matične mliječi dnevno, najmanje 2 mjeseca, ima značajne koristi za zdravlje ljudi, jer sadrži jedinstveni kompleks aktivnih tvari, među kojima je masna kiselina 10 HDA, koja se ne nalazi nigdje drugdje u prirodi. Upravo ta kiselina je ključni pokazatelj kvalitete matične mliječi, zbog čega je standardizirana u Medexovoj liniji Gelée royale, kako bi se mogla jamčiti kvaliteta i učinkovitost proizvoda. Preporučuje se dnevni unos od 2000 mg, posebno u razdobljima povećane potrebe, dok je 1 gram dovoljan za opću jačanje imunološkog sustava.

medexov sveži matični mleček v kozarčku brez dodanih konzervansov

Više informacija
Značka najbolje prodajanoNe
PodnaslovDodatak prehrani;gel;staklenka;30 dana redovite upotrebe;
SvojstvaBez dodanog šećera, Prirodno, Bez laktoze, Iz pčelinje košnice, Bez glutena, Bez konzervansa
Uporaba izdelkov
Priporočena dnevna količina in navodila za odmerjanje:

Preporučena dnevna doza:

Jedna priložena žličica (1 g)

Konzumirajte ju ujutro natašte tako što ćete ju otopiti pod jezikom. Čuvajte u hladnjaku i upotrijebite unutar 30 dana od otvaranja.

Upozorenje:

Ne preporučuje se osobama alergičnim na matičnu mliječ. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Čuvati od dohvata male djece!

Čuvajte na mračnom i suhom mjestu na sobnoj temperaturi do 25 °C.

Nakon otvaranja ambalažu s matičnom mliječi čuvajte u hladnjaku na najviše 4 °C i potrošite u roku od 30 dana.

Sestavine

100% svježa matična mliječ

Customer Questions
Kako nastaje matična mliječ?
Proizvode je pčele dojilje, u dobi 5 -12 dana, koje s njim cijeli život hrane pčelinju kraljiicu – maticu koja se brine za opstanak vrste. Iako je pčelinja matica genetski potpuno ista kao i druge pčele u košnici, zbog redovnog konzumiranja matične mliječi tijekom cijelog života, gotovo je dvostruko veća od ostalih pčela, postaje najplodonosnije biće na svijetu i nadživi čak 15 pčelinjih rodova. Pčela matica nije bitna samo zbog širenja potomstva pčelinje košnice, već je i važan izvor života za šire okruženje. Naime, upravo je vrijednost matične mliječi, kojom dojilje hrane maticu, očuvala pčelinju vrstu više od 40 milijuna godina. Neizmjerno bogatstvo matične mliječi cijeni i čovjek, jer je svjestan da je blago iz košnice važan dodatak prehrani.
Koji je glavni kriterij kvalitete matične mliječi?
Glavni kriterij kvalitete matične mliječi je sadržaj 10-hidroksi decenske kiseline (10-HDA). Standardizirana je u Medexovim proizvodima.
Zašto je matična mliječ kraljevska hrana?
Matična mliječ nije samo superhrana po svom sastavu, već ima i funkciju epigenetskog programiranja. Iako je matica, pčelinja kraljica, genetski posve identična ostalim pčelama u košnici, njezina prehrana čini je najvećom, najdugovječnijom i (osim trutova) jedinom plodnom pčelom u košnici.
Koja je još razlika između radilice i matice?
Razlika između pčele radilice i matice rezultat je prehrane i prostora koji im je dodijeljen tijekom razvoja od jajašaca do izlijeganja. Ličinka matice razvija se u raskošnoj ćeliji, u kojoj se može čak i kretati, dok se razvoj pčele radilice odvija u maloj, šesterokutnoj ćeliji. Najbolju hranu, matičnu mliječ, ličinka pčele radilice dobiva samo prva tri dana, nakon čega se hrani samo cvjetnim prahom pomiješanim s medom. Hrana pčelinje matice cijelo je vrijeme čista matična mliječ.
Please, mind that only logged in users can submit questions
Napišite svoju ocjenu
Ocjenjujete:SVJEŽA MATIČNA MLIJEČ
Vaša ocjena

69

godine tradicije

120+

jedinstveni proizvodi

90

međunarodne nagrade

2mio+

zadovoljnih korisnika

bee-background
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Zašto odabrati medex?
hitra-dejstva-o-propolisu-defense
Pčelinja zajednica je izvanredan superorganizam. Svaki član ima određenu ulogu koja održava vrstu na životu milijunima godina. Pčele, ova izuzetna bića, za svoje postojanje "izumile" su divne pripravke, kao što su propolis, matična mliječ, med, pelud..., tako blagotvorne i za čovjeka. Slovenska poslovica kaže: Ugledajte se u pčele. To je ujedno i genetski zapis naše tvrtke koji nas personificira i iz kojeg crpimo inspiraciju za djelovanje.
Tradicija i snaga prirode ostaju izvor i inspiracija našeg rada. Nadopunjavamo ih provjerenom kvalitetom patentiranih i standardiziranih sastojaka čije je djelovanje dokazano kliničkim studijama, u pravim dozama i kombinacijama. U Medexovim razvojnim laboratorijima registrirana istraživačka skupina s 4 doktora znanosti razvija proizvode koji spajaju tradicionalnu uporabu s klinički dokazanim učincima.
Medexovi proizvodi temelje se na standardiziranom i kontroliranom sadržaju glavnih aktivnih tvari te visokim standardima proizvodnje, čime osiguravamo njihovu stalnu kvalitetu. Značajnu pozornost pridajemo i odabiru ambalaže, stoga sve više proizvoda skladištimo u staklenoj ambalaži kako bismo što bolje očuvali vrijednost i učinkovitost prirodnih aktivnih tvari, a pritom osigurali i čišći okoliš.
Medex već desetljećima posluje održivo. Tvrtka, koja je uspostavila i razvila pčelarstvo još u bivšoj Jugoslaviji, izrasla je u tvrtku koja širi pčelarenje diljem svijeta. Time ostvarujemo popriličan broj od sedamnaest održivih ciljeva UNESCO-a: iskorjenjivanje siromaštva, gladi, briga za okoliš, osnaživanje žena. Pčelarstvo, naime, doprinosi svim ovim ciljevima.
hexagon-left
hexagon-right-small
SVJEŽA MATIČNA MLIJEČ
Dodatak prehrani gel staklenka 30 dana redovite upotrebe
  • Sadrži 100% svježu matičnu mliječ
  • Priložena žličica za pravilno doziranje
  • Sa standardiziranim sadržajem 10-HDA, koja se ne može naći drugdje u prirodi
HRV-5-procent-off-1290x1032px
Možda bi vas zanimalo i